Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Szerintetek így bekerülhetek...

Szerintetek így bekerülhetek majd? (jövőre érettségizem)

Figyelt kérdés

Olyan suliba szeretnék menni, ahol kb az államis ponthatár minden évben 370 körül van, vagy 380..(tudom, ez változó..)

Most 11-es vagyok, sajnos mindenből rontottam egy jegyet, amit nagyon nagyon sajnálok :S így lett az irodalom 3 nyelvtan 4 töri 3 német 4 matek 2 :(((

jövőre nagyon ráfogok húzni, főleg a matekra, a többi nem lesz annyira nehéz.Ezt a pontszámítás miatt írtam le, mert ha duplázással is megyek, vmennyi ebből is számít nem?

Az érettségimet természetesen szeretném jóra megírni, tegyük fel h lesz két ötösem, az duplázásnál jónak számít, mégha nem is csinálok emeltet,ugye? És úgy be lehet kerülni, hogy nincs nyelvvizsgám?(pluszpont miatt)

Eddig úgy tudom, hogy nem feltétel az 1 emelt szint ebbe a suliba...sztetek így megoldható lenne h államis legyek?

Tudom, akarni mindent lehet, de én akarom is és már nyáron készülök az érettségire!

2010. jún. 22. 11:20
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Ha duplázol, az évvégi jegyek nem számítanak. Amúgymeg tessék nekiállni, nyáron gyakorolni, év közben meg folyamatosan tanulni, és kész.
2010. jún. 22. 11:26
 2/15 A kérdező kommentje:
jó tudom, de a felvi pontszámítónál vannak az évvégi jegyek, tudom hott összeadja, de van más is, hogy abból az átlag vagy nemtudom és azt hozzáadja a ponthoz
2010. jún. 22. 11:28
 3/15 A kérdező kommentje:
az összponthoz, ami nekema duplázóssal jönne ki jól
2010. jún. 22. 11:28
 4/15 anonim ***** válasza:
Mivan? Nem nagyon értem amit mondasz. ha duplázol nem számít az év végi jegy, és kész.
2010. jún. 22. 11:29
 5/15 A kérdező kommentje:
-.- semmi..haggyuk...tudom h duplázásnál nem számít az a jegy, de a felvi pontszámító vhogy a végponthoz hozzáadja az évi jegyek átlagából kivont pontot, vagy ilyesmit
2010. jún. 22. 11:37
 6/15 anonim ***** válasza:
ha duplázóssal mész akk a jegyek nem számítanak csak az érettségi %-ok.de 380 pontot bocsi de nagyon nehéz lesz nyelvvizsga és emelt érettségi nélkül összehozni.mert a matek 2esből nem tom,h akarsz összehozni legalább 4es érettségit.
2010. jún. 22. 11:44
 7/15 A kérdező kommentje:
eddig megcsináltam az összes matekot és kijött a hármas, kicsi kellett a 4eshez, hát így.
2010. jún. 22. 11:46
 8/15 anonim ***** válasza:

figyelj, semmi sincs még veszve!

nyáron is gyakorolj kicsit, főleg matekot, csak annyit, hogy ne ess ki a ritmusból. ha év közben majd úgy látod, hogy valamilyen anyagrész nem megy, akkor érdemes különtanárhoz menni párszor. az utolsó évet tényleg vedd komolyan! azt tudod már, hogy mi lesz az 5. érettségi tárgyad? hol/milyen területen szeretnél majd továbbtanulni?

2010. jún. 22. 12:08
 9/15 A kérdező kommentje:

Az megvan, holnap szóbelizek belőle, földrajz, jelentősége nincs...3 vagy 4 lesz.

A magyarban bízom h jól sikerül, mindig jó voltam belőle, csak most lerontottam :( a németemben is bízok, de nyelvvizsgára sztem még nem lennék képes jövőre, elvenné az időmet az érettségi, nyár alatt pedig úgy érzem h nem tudnék felkészülni :(

2010. jún. 22. 12:10
 10/15 A kérdező kommentje:
gazdasági sulira gondoltam, de ugye oda kell a matek..de nem mindig voltam kettes, meg az érettségiket kishíján 4esre írtam meg eddig, amit tudtam belőle.Kereskedelem marketing szakon vagyok amúgyis szakközépben, tehát ezért érdekel a marketing, de hát oda a matek is kell azt hiszem, mivel van 1-2 matekos tárgy
2010. jún. 22. 12:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!