Technikusi vagy diploma?
Figyelt kérdés
Jelenleg egy Okj-s végzettséggel (technikusi) dolgozom egy munkahelyen. Most szeretnék továbbtanulni,de olyan szakon (egyetem), ami más végzettséged ad, mint ami ide kellene. Ergo diplomával nem dolgozhatnék itt. Ha megvan a diploma, attól még maradhatok ebben a technikusi munkakörben továbbra is? Köszi!2018. szept. 5. 10:42
11/15 anonim válasza:
#10 Azért egy cégnél az nagyon rossz, ha tudják hogy valaki előbb-utóbb, pláne egyébként pályakezdő el fog menni.
A cég oldaláról az elbocsájtás kérdése érthető, hiszen miért tanítsanak be olyan valakit, aki úgyis elmegy majd tőlük.
A kérdező szempontjából és a cég szempontjából az lenne a legjobb, ha a cég támogatná az egyetemi tanulmányokat,mert mérnökre is szükségük van.
És ismert tény, hogy aki technikusként megy mérnöknek, abból sokkal gyakorlatiasabb mérnök lesz, aki nem áll meg csak a számításoknál.
12/15 A kérdező kommentje:
Igen, ez a baj, hogy a főnököm is mondta, hogy bajnak nem baj, csak akkor valószínűleg diplomaszerzés után én elmegyek a cégtől, mert hát azért csinálom... viszont olyan szak nincs, ami jó lenne ide egy magasabb beosztáshoz..illetve az az ága, ami jó lenne, nekem nem tetszik és nem szeretném azt tanulni.
2018. szept. 7. 21:14
13/15 A kérdező kommentje:
Egyébként már nem vagyok pályakezdő, több, mint 3 éve dolgozom ennél a cégnél.
2018. szept. 7. 21:14
14/15 anonim válasza:
Ismerem a szitut, nem kell bemutatni. A lényeg, hogy igazából rajtad áll minden, és a döntéseket neked kell meghoznod.
15/15 anonim válasza:
A helyes válasz: technikusi, majd szakirányban továbbtanulni és lediplomázni. Persze csak ha szakember akarsz lenni, és nem szakbarbár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!