Diploma után technikusi?

Figyelt kérdés

Tiszteletem!

Végzős vadgazda mérnök hallgató vagyok.

A mérnöki gyakorlaton a szakmabeliek szerint nem ér semmit ez a végzettség. Azt javasolták, hogy végezzek el egy technikusit (Erdészeti és vadgazdálkodási technikus).

Van rá lehetőségem, hogy 23 évesen, diploma után hol és hogyan jelentkezhetek ilyen képzésre?

A válaszokat előre is köszönöm.

2016. aug. 25. 18:28
 1/4 anonim ***** válasza:
Bármilyen képzést el lehet végezni bármilyen korban. Hogy hol van ilyen, én nem tudom, de nézd meg a felvi-n van-e ilyen egyetemi szak, vagy az OKJ-s képzések között keress rá.
2016. aug. 25. 18:38
 2/4 anonim ***** válasza:

Szerintem ha tényleg nem tudsz elhelyezkedni, nyugodtan tanulj, de csak mert valaki azt mondta, hogy nem ér semmit, még nem feltétlenül van igaza.

Próbálj meg munkát keresni, érdemes mellette akár levelezőn tanulni tovább. Nálunk a HR fele arányban nézi a tapasztalatot és ha valaki 25-26 éves koráig még nem dolgozott, nehezebbek az esélyei.

2016. aug. 25. 20:31
 3/4 anonim ***** válasza:

Hülyeség és akkor még finom voltam.

A vadgazda BSc önmagában valóban kevés, de az MSc jelenti az egyetlen értelmes irányt. A technikusképzés még a BSc-nél is sokkal gyengébb, üresebb.

Ha tényleg érteni akarsz valamihez akkor egyetemi szintű képzésre van szükséged. Gödöllő is Sopron is jó ebben.

A teljes egyetemi képzés egymásra épülő BSc+MSc+PhD szintekből áll, de a PhD már állást jelent lényegében, hiszen az állami ösztöndíj magasabb egy kezdő fizetésnél és sokkal nagyobb szabadsággal jár.

Ezen a terülten szakértőkre van igazán szükség nem betanított munkásokra.

2016. aug. 26. 11:44
 4/4 A kérdező kommentje:

Az Msc még ennél is nagyobb hülyeség, mert ott még kevesebb gyakorlati oktatást kapunk.

A technikus pedig nem szakmunkás, hanem középvezető.

A vadgazda mérnök Bsc tananyaga pedig egy kis jegyzet a technikus, vagy az erdész mérnök képzésben.

Sajnos tudom, mert beszéltem "néhány" szakmabelivel.

2016. aug. 26. 19:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!