Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyan vélekedtek a kötelező...

Hogyan vélekedtek a kötelező olvasmányokról?

Figyelt kérdés
Sziasztok, ti mit gondoltok a kötelező olvasmányokról? Kellenek-e egyáltalán? Vagy esetleg újabbakkal kellene kiegészíteni (ha igen, írjatok példákat)? Hogy reálisabban lássuk, válasszuk szét az általános iskolai felső tagozatban kötelező olvasmányokat és a középiskolában (főleg gimnáziumban) elvártakat. Ha diák vagy, te el szoktad őket olvasni? Ha nem, miért nem? Jó ötlet, mindet a nyári szünetben letudni? :) Kíváncsi vagyok a véleményetekre!

2018. jún. 25. 20:13
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
A jelenlegi összeset eltörölném. Felelsgeles. Annak kell tudni a világirodalom klasszikusait aki regény író szeretne lenni. De az majd elolvassa önszorgalomból. Én úgy csinálnám, hogy gyerekek aki szeretne olvasson valamit a nyáron. Írja le, hogy mit olvasott és ezzel 5 -ös jeggyel díjazza. Vagy kettővel. Aki meg nem olvas nem kap semmit ennyi. Maximum órán átbeszélik a kötelezőket közösen. Amúgy rengeteg jó magyar író van. Pl Lőrincz L. Laszló.
2018. jún. 26. 13:16
 12/15 anonim ***** válasza:
Szerintem hasznos dolog a kotelezo olvasmany, es kotelezonek is hagynam. De a tanulokat mar nem erdeklik a regi muvek, unalmasak szamukra. Bar az Egri Csillagok szerintem erdekes, azt meghagynam. Ujakat kell behozni. Tolkien muvek, Harry Potter, akarmi. (Bocsi az ekezetek miatt, angol billentyum van.)
2018. jún. 26. 13:46
 13/15 anonim ***** válasza:
Hát egy Tolkient fiatalok biztos nem tudnának végig olvasni. Az eléggé tömör és sokszor a tájleáírás oldalakon keresztül megy. Megunnák. Hiába szuper könyvei vannak, a fiataloknak nem biztos, hogy tetszene.
2018. jún. 26. 14:41
 14/15 anonim ***** válasza:
54%
Van néhány jó is -
2018. júl. 1. 09:23
 15/15 anonim ***** válasza:
54%

Lehetne nem magyar szerzőt is

olvastatni (pl. Dickens)

2018. júl. 1. 09:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!