Hogyan vélekedtek a kötelező olvasmányokról?
Figyelt kérdés
Sziasztok, ti mit gondoltok a kötelező olvasmányokról? Kellenek-e egyáltalán? Vagy esetleg újabbakkal kellene kiegészíteni (ha igen, írjatok példákat)? Hogy reálisabban lássuk, válasszuk szét az általános iskolai felső tagozatban kötelező olvasmányokat és a középiskolában (főleg gimnáziumban) elvártakat. Ha diák vagy, te el szoktad őket olvasni? Ha nem, miért nem? Jó ötlet, mindet a nyári szünetben letudni? :) Kíváncsi vagyok a véleményetekre!2018. jún. 25. 20:13
11/15 anonim válasza:
A jelenlegi összeset eltörölném. Felelsgeles. Annak kell tudni a világirodalom klasszikusait aki regény író szeretne lenni. De az majd elolvassa önszorgalomból. Én úgy csinálnám, hogy gyerekek aki szeretne olvasson valamit a nyáron. Írja le, hogy mit olvasott és ezzel 5 -ös jeggyel díjazza. Vagy kettővel. Aki meg nem olvas nem kap semmit ennyi. Maximum órán átbeszélik a kötelezőket közösen. Amúgy rengeteg jó magyar író van. Pl Lőrincz L. Laszló.
12/15 anonim válasza:
Szerintem hasznos dolog a kotelezo olvasmany, es kotelezonek is hagynam. De a tanulokat mar nem erdeklik a regi muvek, unalmasak szamukra. Bar az Egri Csillagok szerintem erdekes, azt meghagynam. Ujakat kell behozni. Tolkien muvek, Harry Potter, akarmi. (Bocsi az ekezetek miatt, angol billentyum van.)
13/15 anonim válasza:
Hát egy Tolkient fiatalok biztos nem tudnának végig olvasni. Az eléggé tömör és sokszor a tájleáírás oldalakon keresztül megy. Megunnák. Hiába szuper könyvei vannak, a fiataloknak nem biztos, hogy tetszene.
15/15 anonim válasza:
Lehetne nem magyar szerzőt is
olvastatni (pl. Dickens)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!