Magyar középszintű érettségihez hol találok listát a szükséges kötelező olvasmányokról?
Figyelt kérdés
Elsősorban az érvelés esszéhez lehetségesen szükséges művekre gondolok.2014. ápr. 1. 19:07
1/4 anonim válasza:
A kötelező olvasmányokat a tanárod adta ki. Nincsenek központilag meghatározva.
2/4 A kérdező kommentje:
-.- valószínüleg a Pál utcai fiúkat csak én olvastam...Oda is írtam, hogy azokra az olvasmányokra gondolok, amiket az érveléshez majd szükséges lehet felhasználni(mivel érvelésnél 3 irodalmi művet fel kell használni). Ha nincs ilyen lista akkor nem baj,de az ilyen hozzászólásoknak senki sem örül,szóval ha ennyi a mondandód akkor inkább ne írj ide semmit.
2014. ápr. 2. 19:27
3/4 anonim válasza:
Elnézést kérek, amiért segíteni próbáltam, tévedtem, nem érdemled meg. Ha van még bármilyen kérdésed, fordulj nyugodtan a falnak.
4/4 anonim válasza:
Franz Kafka - Az átváltozás
Márai Sándor - A gyertyák csonkig égnek
Kosztolányi Dezső - Édes Anna
Móricz Zsigmond - Árvácska
Albert Camus- A közöny
Örkény István- Tóték
Jókai Mór- Az aranyember
Móricz Zsigmond - Légy jó mindhalálig
Jókai Mór- A kőszívű ember fiai
Zrínyi- Szigeti veszedelem
Örkény A sátán Füreden
Szabó Magda Abigél
Bertolt Brecht - Kurázsi mama és gyermekei,
Hemingway - Az öreg halász és a tenger,
Bulgakov- Mester és Margarita,
Katona József - Bánk bán
Biblia
Vörösmarty Mihály- Csongor és Tünde
Móricz Zsigmond - Rokonok Mikszáth Kálmán - Szent Péter esernyője
Babits Mihály- Jónás könyve
Thomas Mann- Mario és a varázsló
Madách Imre- Az ember tragédiája
Swift: Gulliver utazásai
Daniel Defoe -Robinson Crusoe
Csehov - Sirály Stendhal - Vörös és fekete
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!