Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mit nevezünk az egyetemen...

Mit nevezünk az egyetemen büfé szaknak?

Figyelt kérdés

2018. máj. 31. 18:27
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
16%

"Ha tisztában vagy vele, hogy nagyjából azonos nehézségi fokokról beszélünk akkor meg ne tessék leszűkíteni a kört, te konkrétan a GM-ről beszéltél! Akkor azt mondd, hogy te úgy gondolod, hogy te is olyan szakon tanultál, amit csak a hülye nem tud elvégezni, ne szelektáld a dolgokat! Ha a GM büfészak, akkor a PSZ is. (sőt, akár még a gazdinfó is :) Az pedig, hogy valaki csúszás nélkül elvégez egy egyetemet önmagában nem jelez nehézségi fokot." - Szelektálom a dolgokat, mert a psz nehezebb, a számvitel miatt. Ehhez legalább kell egy minimális tudás míg a gazdment mint írtam bárki el tudja végezni.

De oké legyen neked igazad a psz ugyanúgy büfészak mint a gazdmened. Ettől hasznosabb lett a gazdmen? Fenéket :D

Gazdinfó miért lenne büfészak? :D Nem olyan szak amit tanulás nélkül el lehet végezni és az se igaz hogy ne lehetne jól elhelyezkedni vele.

Az jelez nehezségi fokot hogy a legtöbb közgazdász időben végez max egy szemesztert csúszik, mert nem nehéz elvégezni a szakot. Nem kell vért izzadni mint mondjuk egy orvosin vagy mérnökin. Lazán lehet mellette dolgozni mert nem kell beleszakadni a tanulásba.

2018. jún. 1. 22:12
 22/32 anonim ***** válasza:

Az előbb te is elmondtad, hogy tisztában vagy vele, hogy hasonló nehézségi fokokról van szó, most már ne visszakozz akkor! Teljesen mindegy, hogy a PSZ-esek több számvitelt tanulnak, a számvitel nem tartozik a buktató tárgyak közé. A buktató tárgyakon együtt szenved át a 2 szak. Ami meg utána következik az mindkét szakon megkönnyebbülés az első 2-3 félévhez képest és egyéni preferencia kérdése, hogy ki mit tart nehezebbnek.

Szerintem már leírtam korábban is, hogy nem hasznosnak nevezni a GM-et (vagy a PSZ-t vagy bármelyik más gazdasági szakot) mérő ostobaság, ugyanúgy alaptalan, mint ez a nehézségi szintek közötti farokméregetés. A business alapszakok még mindig az egyetemi szakok krémje közé tartoznak, elhelyezkedési lehetőségek, jövőbeli fizetés szempontjából legjobb 10 %-ban simán benne vannak, magasan magyar átlagon felüli életet lehet fenntartani velük, pláne hosszútávon. Akinek ez fáj, az elég szomorú ember lehet.

Gazdinfó pedig miért ne lenne büfészak? Messze nem kell annyira megszakadni, mint egy mérnökin vagy egy orvosin, könnyedén lehet mellette dolgozni is...egyértelműen baromi könnyű, tipikus büfé.:)

2018. jún. 2. 17:35
 23/32 anonim ***** válasza:

A számvitel nem buktató tárgy? 😂😂😂😂

A számvitel alapjainak az egyik legnagyobb a bukási aránya, psz-n belül meg a pénzügyi számvitel 1-en a hallgatók kb harmada bukja a tárgyat. Nem visszakozok az elejétől azt írom hogy a psz se egy nehéz szak csak a számvitel miatt húzosabb.

"Gazdinfó pedig miért ne lenne büfészak? Messze nem kell annyira megszakadni, mint egy mérnökin vagy egy orvosin, könnyedén lehet mellette dolgozni is...egyértelműen baromi könnyű, tipikus büfé.:)" - Könnyebb mint az orvosi az oké, de mérnökinél attól függ melyik szakhoz hasonlítod. Az hogy baromi könnyű viszont hülyeség ahogy van. Nagy részt infóból és matekból áll a szak kevés gazdasági tárggyal. Lehet mellette dolgozni valamennyire de nem olyan mint a gazdmened ahol vizsga előtti éjjel meg lehet tanulni a féléves anyagot úgyhogy úszol a szabadidőben.

2018. jún. 2. 19:56
 24/32 anonim ***** válasza:

Számvitel alapjai bukási arányát senki sem tagadja, ez is benne van az alapozó tárgyak között, amikről beszéltünk, a hallgatók kb harmadára pedig nyilván nem tudok mit mondani, mivel intézményenként eltérő lehet, de én nem tapasztaltam ilyet. Egyébként ha ettől jobban érzed magad tőlem abban is megegyezhetünk, hogy a több számvitel miatt PSZ leheletnyivel nehezebb, annak ellenére, hogy mint mondtam, embere válogatja és szubjektív vélemény. Attól még nagyon minimális különbség van a 2 szak nehézségében továbbra is.

"mérnökinél attól függ melyik szakhoz hasonlítod" - Ugyanez igaz GM-re is.

"Nagy részt infóból és matekból áll a szak kevés gazdasági tárggyal." - Matek rész nettó hülyeség, infó rész intézményfüggő abszolút.

És bizony gazdinfó baromi könnyű, ha valami könnyebb, mint az orvosi vagy egy mérnöki akkor az baromi könnyű. Legalább mesterre nem büfészakra mentél volna ember.:)

2018. jún. 2. 20:24
 25/32 anonim ***** válasza:

TÉNYEK:

A számvitel nem büfé, ezt nem lehet magolni. Meg kell értened az anyagot és alkalmazni is tudni kell, sőt elő is kell tudnod adni. Ez csak és kizárólag sok-sok gyakorlással végezhető el. Alapozó tárgyak nem nehezebbek a későbbi tantárgyaktól, mivel amit utána tanulsz az ezekre épül. PL: az összeadás nehezebb, mint egy függvény?

Vagy egy alapszak nehezebb, mint egy mester vagy ne adj isten egy doktori?

Aki alábecsüli a számvitel bonyolultságát az bizony naiv és TE utolsó bizony az vagy.

2018. jún. 9. 20:41
 26/32 anonim ***** válasza:

25-ös: Rendkívül nagy butaságokat hordasz össze, látszik hogy egyáltalán nem vagy jártas a témában. Vitán felül áll, hogy az alapozó tárgyak jóval nehezebbek, mint Psz-en a későbbi számviteles tárgyak, effelől nyugodtan érdeklődhetsz egyetemi tanároktól is, ha nekem nem hiszel, majd ők válaszolnak neked. A kis PSZ-es szakmai tárgyak sehol sincsenek nehézségben egy Mat1-2, Stat1-2, Mikroökonómia szintjéhez képest például. Ezt statisztikák, bukási arányok is nagyon szépen alátámasztják.

Szövegértési nehézségekkel is küzdesz, így hogy lehetne komolyan venni a sok butaságot amit írsz? Nem mondtam, hogy a PSZ büfészak lenne, elmondtam hogy eleve semmi értelme a büfészak koncepciójának. Viszont feltéve hogy létezik ilyen és van értelme a besorolásnak akkor ha a GM büfészak akkor a PSZ is, hiszen nagyban megegyezik amit tanulnak és mindkét szak átesik a legnehezebb tárgyakon együtt.

2018. jún. 9. 21:46
 27/32 A kérdező kommentje:

26, ha a kérdés szúrja a szemed mert te büfé szakra jársz,akkor van lehetőséged átmenni egy "nem büfé szakra" ahelyett,hogy személyeskedsz.

A többieknek köszönöm a választ.

Mindenesetre a PSZ valóban egy elég kemény szak.Sok ismerősöm ott van a Corvinuson és hát nem egy leány álom.

2018. jún. 9. 22:34
 28/32 anonim ***** válasza:

Hogyan járhatnék büfészakra, ha nem létezik olyan, hogy büfészak? Egyébként te leginkább nyelvórákat vehetnél kis barátom, mert ez a forgácsolt kifejezés egyben írandó, nem pedig külön. Előbb tessék a gimnáziumot elvégezni, aztán majd gyűjthetsz tapasztalatot, hogy melyik szak milyen.

Az miért releváns a témában, hogy PSZ mennyire nehéz szak? Én egy pillanatra sem vitattam a nehézségét, pont én vagyok az, aki nem ítélkezik felette. Csak a tényeket közöltem, hogy GM-el nagyjából azonos nehézségi szinten van. Tehát voltaképpen nem értem a problémád kérdező?

2018. jún. 9. 23:21
 29/32 A kérdező kommentje:

Utolsó,az a problémám,hogy a kérdésemre anyázással válaszolsz ,semmi több.De ,hogy reagáljak a válaszod többi részére is:

"Hogyan járhatnék büfészakra, ha nem létezik olyan, hogy büfészak?"

Szerintem egyedül te élsz ebben a hitben.Olvasd vissza a válaszokat,mások már definiálták a büfészak jelentését,azt viszont én sem tudom,hogy a GM oda tartozik-e vagy sem.

"Egyébként te leginkább nyelvórákat vehetnél kis barátom, mert ez a forgácsolt kifejezés egyben írandó, nem pedig külön.Előbb tessék a gimnáziumot elvégezni, aztán majd gyűjthetsz tapasztalatot, hogy melyik szak milyen."

Tipikus..mikor valaki nem tud érvelni a másik ellen,mindig ezt a régi trükköt veti be,de elhiheted ,hogy konkrétan lesz*rom,hogy tudok írni,mivel a nyelvtan kell kevésbé arra a szakra,ahova megyek :).

És képzeld a gimnáziumot is elvégeztem már.

"Az miért releváns a témában, hogy PSZ mennyire nehéz szak?"

A többi válaszadó válaszából kiderül,hogy részben az adott szak nehézségi foka is meghatározó tényező abból a szempontból,hogy kijelenthetjük-e valamire,hogy "büfé szak".

2018. jún. 10. 00:11
 30/32 A kérdező kommentje:

Most nézem,hogy nem neked szántam az üzenetet.

A 26-os az anyámat szidta.Valószínüleg törölték a válaszát így mivel te voltál a 27-es ,a 26-os lettél és félreértettél.

Mindenesetre így értelmét vesztette a vita,részemről ennyi.

2018. jún. 10. 00:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!