Hogyan kell kiejteni a következő idézetet?
"Naturam furca expellas tamen usque recurret."?
Arany János Őszikék ciklusában szerepel ez a vers (ezt is szeretném mondani, hogyha 'adjisten' ezt húzom), de sajnos fogalmam sincs, hogy hogyan kell kiejteni, és nem szeretnék beégni a többiek előtt.
A segítségetekre lenne szükségem, hogy hogyan lenne helyes?
ja, egyébként a jelentése (akit érdekel); "A természet ámbár időre, órára, elkergettethetik, megtér nemsokára." :)
Köszönöm a segítséget! :)
Szurkoljatok, hamarosan szóbelizem! :D
naturam furca expellasz tamen uszkve rekurret.
azt hhiszem így..
(:
hajrá
Ez az idézet latinul van,most megyek szóbelizni latinból,úgyhogy nekem elhiheted.
"Naturám fúrka expellász támen uszkve recurret?"
Nagyon szépen köszönöm a segítséget is, és a drukkolást is! :) :D
Egy kicsit féltem, hogy nem, ki segítsen, de hál'Isten írtál! :)
Olyan jó lenne Arany János húzni, kedvenc költőm, szeretem azt a kevés versét is, mindben olyan dolgokat írt le, amik hatással vannak rám. :)
No, mindegy, nem itt van ennek a helye. :D
Már mennék szóbelire! :D
AZ idegességnek köszönhető a sok-sok helyesírási hibám. :D :)
Neked is köszönöm, és elhiszem, sok szerencsét Neked! ;) Olyan szép nyelv, csak sajnos nem tudom (még). :D
Nincs mit.Szép,szép.Én muszájból választottam,a nyelvtan érdekes,de a fordítások.......most is azok húzták le az érettségim......
Remélem sikerül Arany Jánost kikapnod,én az orosz realizmust szeretném.Szorítok!
Elhiszem... nekem a német gondot jelent itt-ott, nem hogy még a latin. :D
Köszi, és én is szurkolok, hogy azt húzd. :D
Mondjuk nekem magyarból jöhet szinte minden, kivéve egy Színház bemutatása (szerintem nem tartozik érettségihez ez a témakör, nem azért tanultam ilyen sok mindent, verseket, elemzéseket, hogy kihúzzak egy színházat, és mondjam el a történetét), és Makk Károly: Szerelem című megfilmesített változatát sem szeretném. :D Többi jöhet, 3-asra (szerintem) el tudom mondani őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!