Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mennyire számít, hogy egy...

Mennyire számít, hogy egy személy milyen erős egyetemen diplomázott?

Figyelt kérdés

A mai világban mennyire nézik, hogy ki hol végezte a tanulmányait? A kérdést ne csak Magyarországra korlátozzuk, hanem inkább egész Európára, vagy esetleg az egész világra.

Mennyire nézik, hogy ki milyen erős vagy gyenge egyetemre járt?

Sokan mondják, hogy teljesen lényegtelen, mert a tudás a legfontosabb. Ez valóban igaz, vagy csak azokat nyugtatgassák ezzel, akiknek nem sikerült egy erősebb egyetemre bejutni?

Mondjuk abban van valami, hogy ha ugyanolyan szakon végzel, akkor ugyanolyan szintű papírt kapsz a Cambridge-en is, mint egy keleti, vidéki egyetemen is. Viszont az is tény, hogy ott az előbbiben az oktatás minőségibb, jobbak az oktatók, nehezebb bejutni stb stb.

Szóval a kérdés adott, mennyire számít leginkább a munkáltatóknak, hogy milyen erős/gyenge egyetemen végzel?

Esetleg vannak személyes tapasztalataitok is?

2018. máj. 10. 00:42
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
43%

A felsoroltak legalább fele nem nagy nevű és egyedül Bill Gates az, akinek tényleg neve van és nem színész. Ráadásul Bill Gates-nek van érettségije (bár ezt náluk másképp hívják), sőt egyetemre is járt, de nem végezte el.

Az egyébként nem meglepő, hogy a fiatalon kezdett színészek egy része nem járta ki a sulit, de az országukban érvényes tankötelezettséget nekik is ugyanúgy teljesíteniük kellett a munkájuk közben, tehát az minimum ferdítés, hogy iskolázatlanok lennének. A színészet egy speciális szakma, ha fiatalon kap valaki egy jó szerepet és felkapott lesz, akkor nem igazán tud utána foglalkozni a tanulással. És nem is önmaguktól lesznek híresek, hanem a castingosoknak köszönhetően, oda pedig jóformán csak ismertség révén lehet bekerülni. Daniel Radcliffe szülei pl. castingosok voltak, egyedül nekik köszönheti Daniel a hírnevet. De szerintem a színész szakma egyáltalán nem is tartozik ehhez a kérdéshez. A kérdező Cambridge-t írt, tehát gondolom nem színészettel akar foglalkozni majd.

2018. máj. 10. 11:40
 12/16 A kérdező kommentje:

A Cambridge csak egy példa volt, hogy jobban tudjam tükrözni a kérdésem értelmét.

Mivel kezdem az egyetemet Angliában, és érdekelt, hogy mennyire pénz és időpocsékolás egy nem annyira híres/erős egyetemre járni, és informatikát végezni.

De valahogy ezt szűrtem le:

Mindegy milyen egyetemen végzünk, mert gyakorlatilag ugyanaz a szintje a két diplomának. A lényeg hogy végezzük el tisztességesen jó jegyre, és a diploma nemzetközileg elismert legyen. Ha ez megvan, akkor úgyis a tudásom alapján vesznek fel/utasítanak el.

Jól tudtam értelmezni?

Mert ha tanulnék még egy évet, lehet feltudnának venni egy olyan egyetemre a környékemen, ami benne van a világon a top 150-ben. Viszont ott +1 év az oktatás, így 2 évet is buknék, amit én elszeretnék kerülni. Meg ott nagyobb az esélye, hogy "kibukok". De akkor inkább nem kockáztatok, és inkább elvégzem a tanulmányaimat most, ebben a kevésbé híres egyetemen, ahova felvettek.

2018. máj. 10. 11:50
 13/16 anonim ***** válasza:
17%

Kerlek olvasd el ujra a valaszt. Nezd meg a neveket. Michael Dell nem nagy nev? Shawn Carter? Kerlek a sajat tudatlansagod miatt ne engem pontozz le.

2018. máj. 10. 16:56
 14/16 anonim ***** válasza:
43%
a DELL nem az alapítójáról híres, tehát miért lenne Michael Dell nagy név? Őszintén mondom, hogy sosem hallottam még a nevét. A TESCO alapítója sem híres, pedig Euróopa-szerte vannak üzleteik, egy ember nem attól lesz híres, hogy egy sikeres vállalatot alapít.
2018. máj. 10. 17:25
 15/16 anonim ***** válasza:
0%
Akkor kerlek mondj egy hires es sikeres embert aki nem zenesz vagy szinesz, vagy vallalkozo 😃
2018. máj. 10. 17:32
 16/16 anonim ***** válasza:
43%
Steve Jobs? Egyetemet végzett és nem a cége írta be a történelembe a nevét, hanem a Macintosh. De rengeteg ilyen van még, lásd pl. a nemrég elhunyt Hawking urat. Szintén végzett egyetemet.
2018. máj. 10. 17:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!