Az egyetem jogosan követelhet tartozást ilyen esetben?
Pontról-pontra:
- Félév elején bejelentkezem aktív őszi félévre, költségtérítéses
- Az osztályvezetőnek írok e-mailt* szeptember közepe-vége körül, hogy mégse, szeretném kezdeményezni hallgatói jogviszonyom megszüntetését
- Nem érkezik rá semmilyen válasz hónapokig
- Végül tavasszal, a tavaszi bejelentkezési idő után személyesen megyek be megszüntetni jogviszonyomat
- Most, jogviszonyom megszűnése után, az egyetem követeli az őszi félév költségtérítését (azt, aminek elején már meg szerettem volna szüntetni a jogviszonyomat)
Mi a teendő ilyen esetben? Nem egy vészesen óriási összeg (180.000 Ft.-), de nem szívesen fizetném be, révén szándékosan, bizonyos részben *ennek elkerülése miatt* kértem (volna) jogviszonyom megszüntetését.
*Megjegyzés: az e-mail alapú bejelentkezési információkban az állt, hogy írásos formában kell jelezni a hallgatói jogviszony megszüntetésének kérvényezését, ebbe, feltételezem, beletartozik az e-mailen keresztül történő kérelmezés. Előfordulhat, hogy az e-mail üzenetem spam mappában landolt és törölve lett, nem tudhatom -- befolyásolhat ez bármit?
Előre is köszönöm a válaszokat. :)
"az e-mail alapú bejelentkezési információkban az állt, hogy írásos formában kell jelezni a hallgatói jogviszony megszüntetésének kérvényezését, ebbe, feltételezem, beletartozik az e-mailen keresztül történő kérelmezés"
Nem a legtöbb egyetemen ez konkrétan az online felületet (NEPTUN rendszer) jelenti, ahol a félév eleji bejelentkezést is elvégezted. Általában ki van írva egy fél-kész kérvény, amit csak ki kell töltened és ott leadni, de ezt többnyire bizonyos határidőig lehet csak elvégezni. Ha ezt nem tetted meg, akkor az egyetem valószínűleg bizony joggal követeli a tartozást.
Köszönöm a korábbi válaszokat, az egyetemmel megállapodtunk egy részletfizetésről, a sztori miatt lényegében simán belementek, még tanácsokat is adtak.
Ha valaki hasonló helyzetben van: a pénzügyi osztálynak érdemes írni egy kérvényezést, szerintem a legtöbb esetben bele fognak menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!