Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Egyetem visszafizetés mentessé...

Egyetem visszafizetés mentessége, passzív félév munkával is?

Figyelt kérdés
7 félévet jártam egy képzésre , de abbahagyom, a részletek nem fontosak. A kérdésem: tudom h van mentesség kérelem az 50% visszafizetés alól (és azt is hogy ha nem teljesítem a 100%-t kell fizetni sajnos). Ha 7. Félév után (felevkor) passzív felevbe kerültem és 2 egymás utáni passzív lesz, es ez alatt DOLGOZOK , az már beleszámít a képzéssel megegyező időtartamra munkavállalás szempontjából ? Vagy Cska onnan kezdődik a kereset igazolás , munka által kiváltás, mikor ténylegesen kilépek az egyetemről ? Mert ez esetben minél hamarabb megteszem, van munkám. +Ha jön majd a papír, a fellebbezést meg lehet akkor oldani írásban , csatolni a keresetigazolast stb és folyamatosan levelezni kell majd az állammal , hogy éppen hol járok a ledolgozott napokban ? Fontos lenne , köszönöm.

2018. márc. 22. 08:28
 1/1 anonim ***** válasza:

Nem mered felhívni az Oktatási hivatalt?

"és azt is hogy ha nem teljesítem a 100%-t kell fizetni sajnos" - Ezt honnan veszed?

Nincs ilyen egyébként, az 50% kell vissza fizetned, ha nem teljesíted akkor is.

Ha pl. 1millióFt tandíj volt, annak az 50% 500ezerFt,

ha a ledolgozási kötelezettségben szereplő időneknek csak a felét dolgozod le, akkor 250ezret még fizetned kell az kötelezettségre adott idő leteltével.

Ha a ledolgozásra adott idő alatt nem dolgozol, akkor az idő leteltével 500ezret kell fizetned.

Csak akkortól számolódik a ledolgozási kötelezettség, amikortól elfogadták a kérvényed.

Nem kell bejelenteni, h van munkaviszonyod, az automatikusan megjelenik a rendszerben és az is, ha megszűnik.

Mért nem hívod fel az Oktatási hivatalt. Írd össze a kérdéseid és ne e-meail-t írj, hanem telefonon intézd.

Aztán legyél ember és írd le ide milyen válaszoakt adtak, h más is tanulhasson belőle.

2018. márc. 23. 16:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!