Egyetem, BA ösztöndíjas 2 félév után kiiratkozás, fizetni, ledolgozni?
2014 őszén kezdett mérnöki, ösztöndíjas alapképzésemet 2 félév után abbahagynám. Ha egy félév 325 ezer Ft, és állítólag egy félév ingyenes, a többinek pedig a felét kell kifizetni, akkor a 162,5 ezret ki kell fizetnem? Ami egs diáknak nem igazán fér bele a költségvetésébe, vagy pedig erre is vonatkozik a ledolgozhatom Magyarországon dolog?
Illetve B opciós kérdés, ha most 2 félévet passziváltatok, akkor fogy általa a támogatott félévék száma? És ha lejárt az 1 passzív év, kiiratkozom, és másik egyetemre nyerek felvételt 2016-ban, akkor lehet hogy nem kell kifizetnem az előző sulit?
Ki jár hozzám hasonló cipőben?
Kihez forduljak esetleg hivatalos tájékoztatásért?
Hallgatói nyilatkozatot az iskolámtól nem találtam az interneten.
Köszönöm a válaszokat!
325 ezret kell visszafizetned (a felét az elvégzetteknek)
hallottam én is erről a ledolgozásról, de nem tudom, hogy igaz-e ..
nem fogy passzív félévvel az államis félév
az átjelentkezéseknél úgy működik, hogy ha folyamatosan volt jogviszonyod, átjelentkezel egy másik ugyanolyan képzésre, akkor nem kell fizetni
1 félév nincs ingyen? A másiknak meg a felét? Nem tudom mit kezdenék egy ekkora összeggel :-(
Köszönöm a választ!
nincs ingyen, csak abban az esetben nem kell fizetni, ha egy félév után hagyod ott
így ki kell fizetni a 325 ezret
ha más képzés, akkor ki kell fizetni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!