Felső tagozaton általános iskolában mennyire gyakori a feleltetés?
Igaz, én már gimis vagyok, de általánosban sokkal többször feleltünk, mint itt, ami elég érdekes, bár nem a diákok hibája.
Töriből és magyarból kaptunk egy témát, vagy verset irodalomból, amit el kellett mondanunk. De így volt föciből, bioszból, kémiából és fizikából is, de ötödikben még nem lesznek az utóbb felsorolt tárgyak. Ha nagyon akadozott a felelet, akkor kérdezgetett a tanár, ha így sem ment, akkor ült le az illető 2-3-sal, attól függ, mennyit sikerült kihúzni belőle. A naplós módszer nálunk is megvolt, de az év előrehaladtával inkább azok feleltek, akik rosszabb jegyeket kaptak a dolgozatokra vagy nem volt elég jegyük. Persze, önként is lehet jelentkezni, ha jól felkészült az illető a témából, szerintem a tanárok ennek csak örülnek. Gimiben azért már nincs önként jelentkezés, de általánosban sem olyan gyakori.
Teljesen tanar függő. Van olyan aki egy jó válaszért màr ad egy ötöst.
Nekünk a règi töri tanarunk gyakran feleltetett, az új meg soha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!