Tiltja e ezt a törvény vagy csak genyóság a tanártól?
Ha úgy tesz, ahogy leírtad akkor nem követ el semmi törvénybeütközőt. Egyedül a témazárókat kötelesek bejelenteni (de még azt sem szokták sok helyen).
Ha soknak és feleslegesnek érzed az iskolai órákat, akkor nem menj be valamelyikre. De ne úgy hogy csak fogod magad és hazamész, hanem beszéld meg a tanárral. Én így tettem matekon meg szakmai órákon is, 10-től egészen 12-ig. Meggyőztem a tanáromat, hogy otthon is tudod hozni azt a szintet, amit elvár, így nekem kb. napi 2 órával kevesebb volt.
Kérdező, nem hiszem, hogy jogod lenne hisztizni a 35 órád miatt, nekem 40 órám van (ez úgy, hogy heti 4 angolra nem járok be, mert tavaly leérettségiztem), napi 2-szer 70 percet utazok suliból/ba, utána 3 nap járok edzésre úgy, hogy 6-kor érek haza suliból, 7kor indulok edzésre és utána 11-re érek haza. Mégis sikerül megoldanom, hogy készüljek következő napra, úgy, hogy majdnem minden tárgyból 5re álljak "elitgimnáziumban".
A tanárnak pedig csak az van limitálva, hogy a témazárót 2 héttel a dolgozat előtt be kell jelenteni (bár nekünk simán csinálnak olyat, hogy jó gyerekek, akkor holnap témazáró), röpdolgozatot irathatnak és feleltethetnek bármikor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!