Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mit csináljak, elmenjek-e...

Mit csináljak, elmenjek-e vagy nem?

Figyelt kérdés

Június 9-én emelt történelem szóbeli vizsgám lesz. Az írásbelim 66%-kos lett ami ugyan ötösnek felel meg, de ahhoz hogy duplázhassam maximumpontos szóbeli se lenne elég.

A vizsga előtti két héten szerettem volna felkészülni a szóbelire, de sajnos időközben hirtelenséggel elhunyt egy közeli rokonom akit nagyon szerettem.

Sajnos akárhogy próbáltam tanulni a témaköröket nem tudtam koncentrálni, egyszerűen nem ment. Szóval most mondhatni tanulás nélkül megyek el emelt történelem szóbelire és halálfélelmem van hogy meghúznak.

60-ból 6 pontot kellene elérnem de nagyon félek ettől az egésztől. Kérem aki tud valami tanácsot, ötletet adni a szóbelire az írjon.

Köszönöm a válaszokat

2010. jún. 6. 10:08
 1/6 anonim ***** válasza:
Kapsz egy rakat forrást, és atlaszt is, alapvetően abból össze tudsz szedni egy csomó információt. Amúgy nézd meg a javítási útmutatót! Tájékozódás térben és időben:6 pont. Már ezzel megvan a 10 %, és azt gondolom minden témakörről tudod, hogy melyik területhez kapcsolódik és mikor törént. Akkor, ha ezen kívül még egész mondatokban is beszélsz és nem csak fél szavakat mondasz, még 2 pont, az már 8, úgy, hogy a forrásokat nem is használtad még. Szerintem egy alapvető tájékozottsággal 60 pontból 20 simán összeszedhető. Amúgy részvétem a rokonod miatt. :)
2010. jún. 6. 10:19
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszönök mindent. Igen ezt én is tudom hogy, tájékozódás térben és időben: 6pont.

Csak azt valahogy nehezen tudom elképzelni hogy kihúzom mondjuk 56-ot, akkor arra hogy elmondom hol volt meg mikor meg odaböfögök 5-6 mondatot akkor arra kétlem hogy megadják a pontokat...

2010. jún. 6. 10:23
 3/6 anonim ***** válasza:

Nem így kell hozzáállni. Menni fog, és kész. :D Nekem mondjuk jól jönne egy max pontos szóbeli a felvételimhez, tisztában vagyok vele, hogy nem fog összejönni, mert rengeteg dolgot nem tudok még, de alapvetően optimista vagyok. Sikerülni fog, és kész. Mellesleg nem hallottam még olyat, akit meghúztak volna emelt szóbelin. Szóval szerintem mindenképp menj el.

Első

2010. jún. 6. 10:26
 4/6 A kérdező kommentje:
igen, mindenképpen megfogom próbálni:)
2010. jún. 6. 10:30
 5/6 A kérdező kommentje:
Csak úgy körülbelül a 6 ponthoz mennyit kell teljesíteni? Nem fognak megszívatni hogy egy percet beszélek aztán csöndben leszek? Ennél többet úgysem fogok tudni kihámozni a forrásokból atlaszokból:S
2010. jún. 6. 13:33
 6/6 A kérdező kommentje:
iszonyatosan félek:S
2010. jún. 6. 13:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!