Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Így lenne esélyem felvételt...

Így lenne esélyem felvételt nyerni valamelyik orvosi egyetemre?

Figyelt kérdés

Végre rájöttem, hogy mi is érdekel igazán és el is kezdtem olyan irányban tanulni. Viszont félek, hogy nem vennének fel. A Pécsi Tudományegyetemet, a Semmelweis-t, és a Debreceni Egyetemet is szeretném megjelölni. Viszont, ha egyikre se vesznek fel, akkor OKJ-ra mennék.

Emelt szintet tennék irodalomból, biológiából és persze egy nyelvből. Kémiából meg egy középfokot. De félek, hogy ez nem lenne elég.

A másik persze a magán életem. Nem tudom, hogy ha esetleg sikerülne az egyetem, stb akkor hogy lenne időm a magánéletemre. Mert sok olyat hallottam, hogy az háttérbe szorul elég rendesen.

2018. jan. 11. 21:00
1 2 3 4
 31/35 BetépettKacsa válasza:
100%

Hajrá :)

Ha 11-ben elkezdesz készülni ez emelt érettségikre, simán meg tudod csinálni, és még csak nem is kell megszakadnod, nyugisan fel lehet készülni.

A lényeg hogy vedd komolyan, de nem kell rágörcsölni.

Ha nem akar semmi sem motiválni, mondjuk mert túl nagynak tűnik az anyag, akkor ne gondolj arra, milyen nagy, csak kezdd el fejezetenként tanulni, és mire észbe kapsz, már egy fél könyvet kivégeztél.

Egyébként valóban nem könnyű az emelt érettségi, mert ha nem tanulsz eleget, nem fog menni. De aki nagyon riogat, hogy hú de nehéz meg lehetetlen, attól nyugodtan kérdezd meg hogy tapasztalatból beszél-e. :) Mert aki tapasztalatból beszél, pl egy orvosis, az csak nevet az érettségin, főleg mikor összeveti az élettannal vagy bikémmel.

2018. jan. 14. 15:27
 32/35 A kérdező kommentje:
És orvosi mellett esetleg van lehetőség dolgozni? Megérné tanulás mellett, vagy az olyan esélytelen kategóriában van?
2018. jan. 14. 23:17
 33/35 anonim ***** válasza:

"És orvosi mellett esetleg van lehetőség dolgozni? Megérné tanulás mellett, vagy az olyan esélytelen kategóriában van?"

Húzós. Elméletileg negyedik évtől kezdve már azért lehet, de ezt csak elmondások alapján tudom, én még nem tartok ott.

Első félévben én semmiképp nem javaslom, hogy rögtön úgy kezdj, hogy suli+munka, inkább tapasztald ki, hogy mennyire megy munka nélkül a suli, mert azért oké, hogy nem csak kivételesen okos emberek tudják elvégezni az egyetemet, de azért nyilván nem is könnyű, és sokat kell tanulni. Ráadásul az órarended miatt maximum éjszakánként és/vagy hétvégén tudnál dolgozni, nappal a sok gyakorlat miatt, amikről alig lehet hiányozni, semmiképpen.

2018. jan. 15. 13:41
 34/35 BetépettKacsa válasza:
Nem ismerek személyesen senkit, aki ennyire elvetemült lenne, bár hallottam egy ismerősömtől, hogy az egyik évfolyamtársa dolgozik orvosi mellett. De csak azért mert muszáj, hogy kifizethesse a tandíjat. Nem tetszett neki első félévben az anatómia, megbukott, átsorolták fizetős képzésre, és ezért.
2018. jan. 21. 15:47
 35/35 anonim ***** válasza:

ha nagyon félsza kémiátol akkor a fizika emelt nem opció?

arra is szerintem fel lehet készünli másfél év alatt persze lehet hogy a kémia könnyebb annyira nem értek még hozzá most(szeptemberben) kezdem a középiskolát én is orvos szeretnék lenni igaz én biosz szakon leszek nagy valószinüséggel.

2018. jan. 23. 11:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!