Büszke lennél a gyermekedre, ha valamelyik orvosi egyetemre járna? Támogatnád, segítenéd?
Ehhez hozzá tartozik, hogy 6-8 évig még el kell tartanod. Vagy inkább más pálya felé terelnéd, hiszen ma az orvosok nincsenek sem megbecsülve sem megfizetve.
Más szempontokat is vegyetek figyelembe, ne csak azokat, amiket felsoroltam, ami épp eszedbe jut.
Leginkább szülők válaszát várom, akiknek főiskola v. egyetem előtt áll a gyereke. Kérlek írjátok oda, az életkort és a nemet is. Köszi.
Most 2 gyerekem egyetemista, jövőre a harmadik is az lesz.
Nekem teljesen mindegy, hogy milyen egyetemre jár, mit tanul, a fontos az, hogy azt csinálja amit szeret. Most, hogy ez orvosi, mérnöki, vagy matematikusi pálya az teljesen mindegy.
Nem tartom el a gyerekeim, igaz kaptak lakást, autót és kiskoruktól gyűlt a bankszámlájuk, de már középiskolában is dolgoztak és most is dolgoznak az egyetem mellett. Vannak tanítványaik, akiket felzárkóztatnak, fordítanak, tolmácsolnak. Maguk fizetik a rezsijüket, a megélhetésüket. Ha gond lenne természetesen segítenénk, de ők élvezik, hogy önállóak.
Azért vagyok rájuk büszke, hogy tudják mit akarnak, és azért meg is tesznek mindent. Hogy ez az orvosi egyetem vagy más az nekem mindegy.
Köszönöm a válaszodat, ebben teljesen egyet értek veled, de orvosi mellett nem lehet állást vállalni. A heti 36-40 órás vagy olykor több tanulás mellett erre nincs idő.
A kérdést azért tettem fel, mert a barátnőm anyukája a mai napig ellenzi, pedig a lánya jól tanul és már nem is elsős. És nem igazán értem, miért ellenséges :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!