Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Büszke lennél a gyermekedre,...

Büszke lennél a gyermekedre, ha valamelyik orvosi egyetemre járna? Támogatnád, segítenéd?

Figyelt kérdés

Ehhez hozzá tartozik, hogy 6-8 évig még el kell tartanod. Vagy inkább más pálya felé terelnéd, hiszen ma az orvosok nincsenek sem megbecsülve sem megfizetve.

Más szempontokat is vegyetek figyelembe, ne csak azokat, amiket felsoroltam, ami épp eszedbe jut.

Leginkább szülők válaszát várom, akiknek főiskola v. egyetem előtt áll a gyereke. Kérlek írjátok oda, az életkort és a nemet is. Köszi.

2009. dec. 10. 12:20
 1/5 anonim ***** válasza:

Most 2 gyerekem egyetemista, jövőre a harmadik is az lesz.

Nekem teljesen mindegy, hogy milyen egyetemre jár, mit tanul, a fontos az, hogy azt csinálja amit szeret. Most, hogy ez orvosi, mérnöki, vagy matematikusi pálya az teljesen mindegy.

Nem tartom el a gyerekeim, igaz kaptak lakást, autót és kiskoruktól gyűlt a bankszámlájuk, de már középiskolában is dolgoztak és most is dolgoznak az egyetem mellett. Vannak tanítványaik, akiket felzárkóztatnak, fordítanak, tolmácsolnak. Maguk fizetik a rezsijüket, a megélhetésüket. Ha gond lenne természetesen segítenénk, de ők élvezik, hogy önállóak.

Azért vagyok rájuk büszke, hogy tudják mit akarnak, és azért meg is tesznek mindent. Hogy ez az orvosi egyetem vagy más az nekem mindegy.

2009. dec. 10. 12:34
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszodat, ebben teljesen egyet értek veled, de orvosi mellett nem lehet állást vállalni. A heti 36-40 órás vagy olykor több tanulás mellett erre nincs idő.

A kérdést azért tettem fel, mert a barátnőm anyukája a mai napig ellenzi, pedig a lánya jól tanul és már nem is elsős. És nem igazán értem, miért ellenséges :(

2009. dec. 10. 12:45
 3/5 anonim ***** válasza:
Mi 3gyermekes család vagyunk ,nem élünk rosszul,de egy kereset van én gyesen vagyok,így lányunkkal megbeszéltük hogy nemtudjuk vállalni az orvosi egyetem ktg.-eit még akkor sem ha támogatottra megy,ha tudna mellette dolgozni...lehet,de nem tud!Nagyon átrágtunk minden lehetőséget! Nagyon büszke vagyok a lányomra ,önmagától jó tanuló nem szülői megfelelésre.18.évét tölti áprilisban ,számvitel-ügyvitelre jelentkezik.Az orvosiról nem mond le ,aztmondta ha majd jól keres valóra váltja orvosi karrierjét! Remélem így lesz:)Mindig önmaga döntött továbbtanulásról,most is így tett,tudom fájt neki hogy nem tudjuk anyagilag támogatni,de megértette.Lelki támogatás bőven van csak sajnos az orvosira kevés.Férjem és én is büszkék vagyunk rá és nagyon nagyon szeretjük!!!:)
2009. dec. 10. 13:32
 4/5 anonim ***** válasza:
Nem olcsó pesten, Szegeden, Pécsett, Debrecenben lakást bérelni (mivel a kollégiumban nem igazán lehet tanulni), fizetni a rezsit, az utazás költségeit, a könyveket, jegyzeteket, kaja, ruha, némi szórakozás, hogy ne őrüljön meg... Érthető, ha vannak olyan családok, akik nem szeretnék ezt fizetni. Persze ettől még nem kell ellenezni, de az is érthető, hogy nem akar hitelt felvenni. Én mondjuk engedném, nekem sem tiltották meg a fősulit, sőt, mindent állnak, nekem csak tanulnom kell. Büszkék rám, és nem lennének büszkébbek akkor sem, ha orvosira járnék, mert nekik elég az, hogy megtaláltam a saját utamat, és tudom mit akarok az életben. Sosem neveltek orvosnak, ügyvédnek, ennek-annak, hagyták, hogy kialakuljon az egyéniségem, magam jöjjek rá. És mikor eldöntöttem hova megyek továbbtanulni, szó nélkül belementek :)
2009. dec. 10. 13:34
 5/5 anonim ***** válasza:
Nekem még kicsi a fiam, de én büszke lennék rá, ha orvosira menne. Támogatnám, ahogy tudnám, de a jelenlegi anyagi helyzetemet tekintve csak akkor tudnám ezt vállalni, ha felvennék nem fizetősre. Ezt is csak úgy, ha nem költözne el, szóval itthon lakna, mert egy albérletet nem tudnék neki fizetni. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy pécsiek vagyunk, szóval ha ide akarna járni az orvosira, és államin fel is vennék, akkor én azt mondanám, rajta.
2009. dec. 10. 13:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!