ELTE vagy Corvinus?
Idén felvételizem, és 2018 őszén először indul nemzetközi gazdálkodás az ELTE-n. A Corvinusra szeretném elsőnek beadni, de mivel ott elég magas szokott lenni a ponthatár, nyilván kellene egy "B" opció is. Inkább adjam be más gazdasági szakokra a Corvinusra, mert az már egy nagy múltú gazdasági egyetem, vagy próbálkozzak az ELTE-n, ami most indít először gazdasági szakot? Alapjáraton ugye elég elismert egyetem az ELTE (ha nem a legelismertebb Mo.-n), de nem tudom, hogy a későbbi diplomám vajon melyik egyetemmel "ér többet"..
Szerintetek?
mindkét intézmény tanulója voltam (vagyok), csak az ELTE másik karára jártam. nem tudok sok jót mondani magáról az egyetemről...lehet, hogy más karoknál máshogy mennek a dolgok, de nagyon kiábrándító tud lenni az ELTE. a közösség jó, az oktatás, bürokrácia kevésbé. én nem ajánlom az egyetemet. én egy újonnan indult képzésre sem biztos, hogy jelentkeznék
a Corvinuson jobban működnek a dolgok, bár vannak, akik panaszkodnak itt is az oktatás színvonalára. nekem tetszik az egyetem, az oktatást is jobbnak érzem.
a Felvi szerint viszont az ELTE nem is indít ilyen képzést, csak nemzetközi tanulmányokat, ami azért nem ugyanaz, mint a nemzetközi gazdálkodás. továbbá mindkét szakon központi felvételi ponthatár van, azaz minden egyetemen MINIMUM ennyi lesz a ponthatár (ng-n 440, nemzetközi tanulmányokon 465)
én azt tanácsolom, válaszd a Corvinust, gazdasági területen igen elismert diplomát ad, és sok a lehetőség szakmai gyakorlatra, sok a diákszervezet is.
Szia!
Voltál már a Corvinuson/ELTÉN nyílt napon? :)
Szerintem mindenképpen érdemes lenne megnézned, hogy mennyire szimpatikus a közeg, mennyire tudod elképzelni, hogy ott töltsd 3-4 évig minden napodat.
Én a Corvinusra járok pénzügy-számvitelre.
Valóban színvonalas egyetem és elismerik a munkáltatók is, ilyen szempontból ez tuti jó választás, de én például nagyon nem érzem jól magam ebben a közegben, ezért gondolkodom, hogy váltsak az ELTÉre...
A barátom oda jár (BTK-ra) és nagyon szereti, valójában nekem is sokkal szimpatikusabb volt már tavaly is, csak nem vagyok egy bölcsész típus, így nem erőltettem, hogy én is oda menjek. :D
A Corvinusra jártam matek előkészítőre és már akkor sem volt szimpi a suli, szóval bánom, hogy nem hallgattam a megérzéseimre... meg hogy nem indult egy évvel előbb az ELTE GTI.
Azt mondják egyébként, hogy jó képzésnek ígérkeznek az ELTE gazdasági szakjai, hiszen tapasztalt oktatókat "hoztak el" a BME-ről. De tényleg kicsit kockázatos egy vadi új képzés első évfolyamának lenni...
Én is sokat dilemmázom mostanában, de beadom a felvételit, szerintem te is jelöld meg mindkettőt, aztán még van pár hónapod eldönteni. Addig még sokat lehet informálódni a témában :)
Pluszba szerintem a gazdálkodási és menedzsmentet jelölhetnéd meg, az majdnem ugyanaz, mint az NG, csak egy nyelvvizsga kell és a képzés is kicsit kevésbé idegen nyelv centrikus. De azt hiszem, valamivel alacsonyabb a ponthatár, úgyhogy ha végül az ELTE ellen döntesz, akkor a Corvinus GM szakját rakhatnád a második helyre.
Köszönöm szépen!! A Corvinuson voltam nyílt napon és nagyon tetszett. Teljesen el tudom ott magam képzelni, az a legnagyobb cél mindenképp, hogy oda járjak:) Sajnos vidéki vagyok és elég messze van Budapest, így az ELTE nyílt napjára nem tudok elmenni.
A második helyre alapból a gazdálkodás és menedzsmentet jelölném, harmadikra pedig a turizmus és vendéglátást (mindkettőt a Corvinuson). Csak mikor megláttam, hogy az ELTE-n is indul, akkor elbizonytalanodtam, hogy talán valamelyiket átcserélhetném arra. Még átgondolom, van egy kis időm, de köszönöm a véleményeket, sokat segítettek.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!