Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Miből kell emelt szintű...

Miből kell emelt szintű érettségi Corvinus Közgázra?

Figyelt kérdés
Alkalmazott közgazdaságtant tanulnék a Corvinuson, de nem világos. Csak matekból kell emelt szintű érettségi? 460 pont a követelmény, ezt pontosan hogy lehet elérni, mármint milyen módok vannak rá?

2018. jan. 8. 18:40
 1/10 anonim ***** válasza:

Csak matekból kell emelt.

S mellé választani egy plusz tantárgyat. (gazdasági ismeretek v. történelem v. ágazati szakmai érettségi vizsgatárgy v. egy idegen nyelv v. szakmai előkészítő tárgy)

Hogy lehet elérni? Komoly a kérdés ha egy ilyen jobb szakra tervezel menni? :D :D :D :D :D

[link]

Bepattintod ide az adataid és megmondja, hogy mennyi pontod lesz.

Amiket még nem tudsz, azokat betippeled.

Röviden 2 lehetőség van: utolsó két év évvégi tanulmányi eredményei, érettségik(összes) átlagai, és a 2 választott tantárgyad.

Vagy szimplán a 2 választott tantárgyad érettségi eredményének az összege *2

Na meg a pluszpontok.

2018. jan. 8. 20:09
 2/10 anonim ***** válasza:
Ha olvasdtad volna a felvételi tájékoztatót az összes kérdésedre válszt találtál volna... Legalább ennyire érdekeljen már az egyetemi felvételi, hogy azt az egy oldalt elolvasod..
2018. jan. 9. 04:22
 3/10 anonim ***** válasza:
Ha ekkora egy szerencsétlen vagy hogy ezekre a kérdésekre nem tudsz válaszolni a google segítségével, akkor inkább ne menj egyetemre.
2018. jan. 9. 18:12
 4/10 A kérdező kommentje:
1. Nek!! De nemugy van hogy erettsegizem magyarbol tortenelembol angolbol es matekbol (emelt). Ezek a kotelezok es akk kell még 1? Pl. Kemia., Ha van feksofoku nyelvvizsgam angolbol attol meg oke ha angolbol tolom az edettsegit es abbol viszem a tanulmanyi pontot???
2018. jan. 9. 22:12
 5/10 A kérdező kommentje:

Tehat ha ezt csinalnam, jo?:

Szukseges evvegi jegyek 5osok

Erettsegi: kozep a kitelezokbol, ebbol emelt matek.

Irtad hogy kell a matek melle kivalasztani ehy targyat ami akk esetemben angol vagy tortenelem.

Ha van angol felsofoku nyelvvizsgam, mar csak tortebelem lehet, nem? Hiszen akk nem kell angol erettsegi. Vagy a nyelvvizsgatol fuggetlen kell angolbol erettsegiznem?

2018. jan. 9. 22:19
 6/10 anonim ***** válasza:
Kell angolból érettségizned, és lehet az angol is, nekem is az volt a matek mellett a másik, pedig felsőfokúm van. Igaz én pénzügy-számvitelre jöttem, de a kérdés szempontjából ez lényegtelen.
2018. jan. 9. 23:19
 7/10 A kérdező kommentje:
Es ez az 5. Valaszthato erettsegi? Kozgazra ti mit vakasztottatok? En pl. Kemiaban gondolkodom vagy ez hogy van?
2018. jan. 10. 07:18
 8/10 anonim ***** válasza:
#7: Én földrajzot választottam, de választhatsz bármit, teljesen mindegy.
2018. jan. 10. 13:01
 9/10 A kérdező kommentje:
Nekem azt ajánlották, hogy válasszam az etikát. A többivel ellentétben könnyen tanulható. A kérdésem az, hogy mennyire általános magasabb körökben, hogy etikából érettségiznek és nem néznek ki emiatt? Mi a megítélés erről a legjobb egyetemeken?
2018. jan. 11. 19:47
 10/10 anonim ***** válasza:
Nekem is etika volt a választott tantárgy. Senkit nem érdekel, hogy miből érettsgiztél. Soha senki nem fogja nézni és soha semmi hátrány nem fog emiatt érni. Egyébként szerintem az emberek többsége ötödiknek valami egyszerűt választ. Nekem egy csomó szaktársam hittanból érettségizett. Semmi baj nincs ezzel.
2018. jan. 11. 21:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!