Inkább egy átlagos színvonalú külföldi egyetem, vagy
magyar top?
Figyelt kérdés
Msc diplomára gondolok közgazdasági területen. Utána is külföldön szeretnék maradni, viszont nem biztos, hogy egy igazán nívós nyugati egyetemen kitudnám fizetni a tandíjat vagy be tudnék kerülni a bachelor-on kapott jegyekkel.
Szerintem ha külföldön szeretnél maradni akkor inkább külföldi egyetem. Megtanulod a nyelvet, beleszoksz a mindennapi életbe, megtapasztalod milyen élet van ott és aztán dolgozol benne. Így nem egyből egy más kultúrában kell dolgoznod hanem van egy kis beilleszkedési időd. Plusz szerintem bárhol a világon előnyben van egy helyi diploma egy külföldivel.
2018. jan. 10. 23:39
2/5 anonim válasza:
Egyetértek az elsővel. A tandíj is drága nagyon én £9,150et fizetek egy évre. Viszont én itt élek és itt is fogok egyetem után is. Ha csak a kaland vágyad vezérel akkor inkább az Erasmussal gyere ki egy évre.
2018. jan. 11. 21:14
3/5 anonim válasza:
Külföld, nincs is kérdés. Össze se tudom hasonlítani a magyar bsc-m a külföldi msc-mel.
Amúgy: Dánia ingyenes, a top egyetemek is (Aarhus top100-as, Aalborg, SDU top400-as; Aalborg a fiatal egyetemek között top50es tán). De hallottak alapján Belgium és Hollandia se rossz választás (utóbbihoz kellhet GMAT teszt), mert a belga egyetemek a magyar fizetőshöz képest is olcsók, a Holland meg tán 'csak' 1.5szer drágább, mint otthon egy fizetős Corvinus pl (de a holland MSc-k nagy része csak 1 éves, nem 2; ettől függetlenül teljes értékűek). S e két országban is top 100-200-300as egyetemekről beszélünk, amik adott képzésekben még előkelőbb helyen vannak (pl talán a rotterdami erasmus egyetem vagy mi az logisztikában világ top10).
2018. jan. 13. 17:14
4/5 anonim válasza:
Top 200-300-400?????? Max középszerű!!!
2018. jan. 13. 22:48
5/5 anonim válasza:
Én Angliában élek. Jelenleg az unokatestvéremmel bérlek egy lakást és jelenleg pénzszűkében vagyok. Szeretnék egyetemre jelentkezni, de az anyagi helyzetem miatt a költözés nem valószínű, így csak a helyi egyetemre tudok menni vagy vissza Magyarországra. Elgondolkodtam azon, hogy az itteni egyetem ami országos szinten a 15. helyen van lenne a jobb vagy a legjobb magyar egyetem. Megnéztem a világstatisztikát és ez az egyetem világ színvonalon a 80. helyen áll, míg a magyar egyetemeknél a szegedi áll a 700. helyen, a másik 4 ami egyáltalán felkerült meg a 800-1000. helyen. Ezek után nem volt kérdés, hogy marad Anglia. Egyébként Angliában EUs diákként a tandíj fix. Tehát ugyan annyi, hogy ha a legjobb helyre mész, mintha egy középszerűre. Nézd meg a felvételi követelményeket és azután dönts.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!