Mi motivált arra hogy penzügy számvitelre jelentkezz? Mik a céljaid?
Kb. egy éve válaszoltam egy hasonló kérdésre. Figyelembe véve, hogy azóta szakot váltottam, az utolsó mondatommal már nem teljesen értek egyet, de hogy miért esett a választásom anno erre a képzésre, az nem változott.
https://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__tanul..
Jártam egy évet másik gazdasági szakon felsőoktatási szakképzésre, de annyira kamuszaknak éreztem, hogy nem bírtam volna befejezni. Akkor kezdtem utána nézni jobban a szakoknak (elsőre elég impulzus döntés volt a szak) és egyedül ez tűnt olyannak ami kicsit nehezebb, van benne kihívás, de ha úgy alakul mesterképzés meg hasonló nélkül is jól el tudok helyezkedni.
Gazdasági pályát meg alapból azért választottam, mert minden mást kilőttem. Eü, bölcsész, ttk, infő, mérnöki ilyen-olyan okból nem tetszett, gtk ellen meg nem volt kifogásom.
Most államvizsgáztam, napokon belül felvételizek számvitel mesterre és könyvvizsgáló szeretnék majd lenni.
#5: ha könyvvizsgáló szeretnél lenni, ne vesztegesd az időd mesterre!
Könyvvizsgálathoz elég a Ba diploma, utána pedig szakmai tapasztalat és okleveles könyvvizsgáló képzés elvégzése kell. Mesterre senki nem lesz kíváncsi.
Ha tényleg érdekel a szakma, jelentkezz valamelyik Big4 vagy nagyobb multihoz, kezdj el tapasztalatot gyűjteni és nekikezdeni a könyvvizsgálói képzésnek.
De hogy a kérdésre is válaszoljak: az első szakom nem jött be, utána tudatosan elkezdtem információkat gyűjteni a szakokról, munkalehetőségekről, stb. és a számvitelt találtam a leginkább hozzám illőnek. Azóta se bántam meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!