Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Kihez fordulhatok panasszal,...

Kihez fordulhatok panasszal, tehetek esetleg feljelentést?

Figyelt kérdés

Nos röviden a történet: A fiam 16 éves, 2. éves gimnazista. Tegnap osztályfőnöki órán minden előzetes bejelentés nélkül megjelent egy "civil" alapítvány HIV-AIDS felvilágosítás címén. És mindenféle guszustalan golgot, gondolatot mondtak a gyeremekemnek. (végbélen keresztüli ujjazásról, a többi inkább le sem merem írni).

Mindenről volt szó, ugyan dolgokon kívül mint mondjuk egy normális párkapcsolat.

Engem mélységesen felháborít a dolog hogy a gyerekemnek minden előzetes belegyezés, és bejelentés nélkül végig kellett hallgania a sok gusztustalanságot.

Kihez fordulhatok az ügyben? Tankerülethez esetleg? Sajnos az igazgató nem hajlandó érdemben foglalkozni a dologgal, annyit mondott hogy ha legközelebb ilyen van akkor szólnak...

Egy egyébként jó nevű iskoláról van szó.

2017. dec. 5. 09:02
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
44%

Viszont egy dologra azért még kíváncsi lennék, hogy tényleg mi is történt azon az órán.

Másrészt azért nőknél ilyenkor már kezd esedékes lenni a nőgyogyi, meg fiúknál is lehetnek dolgok..

2017. dec. 6. 13:38
 12/22 anonim válasza:
100%
A kedves szülő fogja magát és üljön le a gyermekével beszélni időben. És ilyen alkalmakkor nem mondanak neki újat. Azért vannak az ilyen felvilágosító foglalkoztatások mert nem hogy az ellenkező nemről nem tud hanem a saját testét nem ismeri. Beszéltem már olyan 5 gyermekes szülővel aki váltig állította hogy a szűzhártya az telibe hártya. Más országokban pl:olyan felvilágosító órák is vannak ahol hétköznapi emberek mezítelen fotóit mutatják a 16 éves kamaszoknak hogy ne csak a címlaplány és modell fiúkat lássák. Ne az legyen a klisé ezzel el fogadja saját testét mert neki nem áll úgy a melle vagy épp nem akkora a pénisze. Szóval ha valami nem tetszik akkor üljön le a kedves szülő és beszéljen a kamasz gyermekével..és fogadja el azt is hogy most már ez lesz. Ezzel csak csemetéjének tesz jót mert tisztában lesz dolgokkal esetleg. Nem hiszti hanem elsőnek lépni.
2017. dec. 6. 14:36
 13/22 anonim ***** válasza:
80%

Az a szomorú az egészben, hogy valószínűleg a kérdezőhöz hasonlók miatt nem jelentették be az egészet, mert úgy el sem engedték volna a gyereküket.

Nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen "gusztustalanságok" hangzottak el, mondanál pár példát?

2017. dec. 6. 18:50
 14/22 anonim ***** válasza:
15%
Lehet lepontozni, de én valamilyen szinten egyetértek a kérdezővel. Az ilyen felvilágosításokon gyakran nem a szerelemről, örömszerzésről van szó, hanem elég gusztustalan stílusban beszélnek erről, mintha állatok lennénk. Persze a nemi betegségekről mindenképp beszélni kell, és fel kell hívni a veszélyekre a figyelmet. De sajnos tapasztalatom szerint sok iskolában a felvilágosítás kb. abból áll, hogy "b@sszál, csak használj kotont". Az érzelmi részéről nagyon gyakran nem ks beszélnek.
2017. dec. 6. 19:02
 15/22 ftf1983 válasza:
90%
Örülni kell, hogy van iskola ahol ezzel foglalkoznak és meghívnak hozzáértőket erről beszélni. Nem méhecske és virág mese kell, hanem a realitás. Ha minden tinédzsernek lenne ilyen órája, akkor nem csodálkoznának 16-17-18 évesen, hogy nemi betegségük van. Volt szerencsém beszélni vezető szakorvossal a Mária utcai STD Centrumban és mesélte, hogy a tinédzserek, főleg a fiúk mennyire felháborodnak, amikor közlik velük az eredményt, hogy nemi betegségük van. A tudatlanság a legnagyobb veszély és probléma, nem az, hogy ilyen foglalkozások vannak!!! Tudom,sok szülő azt hiszi, hogy a csemetéje nem szexel vagy, ha igen, akkor tudja mit csinál, de ez nem így van. Nem véletlen, hogy olyan 15-20 év közötti lánynak van abortusza....
2017. dec. 6. 20:55
 16/22 A kérdező kommentje:

Én feltettem egy kérdést ide, abból senkinek sem sikerült válaszonia. Helyette zúdították az okosságaikat.

Nos emlmondanám hogy igenis szoktam erről beszélni a fiamnak. Tudja jól hogy mik azok a STD-k, még tavaly együtt meg is néztük Dr Szlávik János vidiót ezzel kapcsolatban és utána átbeszéltük.

Pont ezért is felháborító a sok kioktató komment, illetve a kérdésben már említett eset. Konkrétan az "anális" szó számtalanszor hangzott el. De az hogy "szerelem", "szeretet", "egymás". Ezek valahogy nem.

Végül az alapítványnak írtam egy panaszlevelet, még nem reagáltak. Azt hogy ide írtam nem bántam meg. Legalább kaptam egy kis visszajelzést hogy miért is tartunk ott ahol (nem csodálom hogy ennyi a nemi beteg)

2017. dec. 7. 07:40
 17/22 anonim ***** válasza:
75%
Ha jól értem ez egy orvosi felvilágosítás, a szerelem meg más téma. Ezek szerint a végbél kúpot se szabad kimondani,mert az is gusztustalan. Csak azt nem tudom,hogy mikor ilyen reklámok mennek,hogy van egy nő,aki tévedett a vaginájával kapcsolatban,akkor ez most ..
2017. dec. 7. 07:51
 18/22 anonim ***** válasza:
73%

"Szerintem a kérdezőnek az a baja, hogy a NORMÁL párkapcsolat kialakításáról, menetéről, problémák megoldásáról nem esik szó az iskolában. Először talán ezzel kellene kezdeni"

Igen azzal kellne kezdeni- csakhogy ezt nm az iskolának kellne elmagyarázni, hanem a SZÜLŐKNEK kellne példamutatással megmutatni a gyermekeiknek. Mondjuk. Persze könnyebb még azt is az iskolára hárítani, hogy emberei viselkedést tanuljon a gyerek. Nagy újdonságot mondok: Az iskola dolga a tanítás, nem a nevelés- ugyanis nem ugyanaz a kettő. A nevelés a szülő feladata. Az iskolának meg meg kellne inkább köszönni hogy ilyen felvilágosító órákat tart, mert sok szülő tudatlanságból, prűdségből, - vagy ha már a homoszexuálisokra vonatkozó rész nézzük-puszta homofóbiából tudatlanul hagyja a gyerekét. Úgyhogy nem az iskolát kellene szidni, meg az alapítványt aki jó eséllyel megvédte pár gyerek irháját ezzel az előadással- hanem el kellne gondolkodni a szülőnek a saját feladatán...

2017. dec. 7. 08:40
 19/22 anonim ***** válasza:
87%

Jézusom... imádkozz, mondj el 10 miatyánkot, hogy levedd a rontást a gyerekről, amit az okozott, hogy tárgyilagosan elmondták neki, mi a HIV/AIDS, hogyan terjed, mire figyeljen...

Egyébként ha a rombuszokat tanítják az iskolában, ahhoz is az engedélyedet kéne kérniük?

2017. dec. 7. 11:24
 20/22 anonim ***** válasza:
78%

Hát eléggé fordítva ülsz a lovon, kérdező!

Mert mi van akkor, ha elhangzott az “anális” szó?

Közben meg azt írod: “Legalább kaptam egy kis visszajelzést hogy miért is tartunk ott ahol (nem csodálom hogy ennyi a nemi beteg)”

Mert ha a technikai részletek helyett a szerelmeről, meg az érzésekről esik szó, akkor kevesebb lesz a nemibeteg?

Hát pont, hogy rohadtul nem.

A gyerek érzelmi nevelését, fölöslegesen várod el másoktól, ez a rész lenne leginkább a te feladatod.

Lehet egy romantizált idealisztikus álomvilágban élni, de a kamaszok egy igen jó részét érzelmek és szerelem nélkül is érdekli a szexualitás.

Azaz beszélhetsz naphosszat az érzésekről, meg a többiről de akkor is kipróbálja a szexet.

És tudom, hogy képtelen leszel feldolgozni, de egy hetero kapcsolatban is jelen lehet az anális szex.

De igazából fogalmam sincs minek írok neked, szemmel láthatóan élvezed, hogy borzonghatsz, meg fontoskodhatsz, úgy sem fogod megérteni.

2017. dec. 7. 12:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!