Kihez fordulhatok panasszal, tehetek esetleg feljelentést?
Nos röviden a történet: A fiam 16 éves, 2. éves gimnazista. Tegnap osztályfőnöki órán minden előzetes bejelentés nélkül megjelent egy "civil" alapítvány HIV-AIDS felvilágosítás címén. És mindenféle guszustalan golgot, gondolatot mondtak a gyeremekemnek. (végbélen keresztüli ujjazásról, a többi inkább le sem merem írni).
Mindenről volt szó, ugyan dolgokon kívül mint mondjuk egy normális párkapcsolat.
Engem mélységesen felháborít a dolog hogy a gyerekemnek minden előzetes belegyezés, és bejelentés nélkül végig kellett hallgania a sok gusztustalanságot.
Kihez fordulhatok az ügyben? Tankerülethez esetleg? Sajnos az igazgató nem hajlandó érdemben foglalkozni a dologgal, annyit mondott hogy ha legközelebb ilyen van akkor szólnak...
Egy egyébként jó nevű iskoláról van szó.
Viszont egy dologra azért még kíváncsi lennék, hogy tényleg mi is történt azon az órán.
Másrészt azért nőknél ilyenkor már kezd esedékes lenni a nőgyogyi, meg fiúknál is lehetnek dolgok..
Az a szomorú az egészben, hogy valószínűleg a kérdezőhöz hasonlók miatt nem jelentették be az egészet, mert úgy el sem engedték volna a gyereküket.
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen "gusztustalanságok" hangzottak el, mondanál pár példát?
Én feltettem egy kérdést ide, abból senkinek sem sikerült válaszonia. Helyette zúdították az okosságaikat.
Nos emlmondanám hogy igenis szoktam erről beszélni a fiamnak. Tudja jól hogy mik azok a STD-k, még tavaly együtt meg is néztük Dr Szlávik János vidiót ezzel kapcsolatban és utána átbeszéltük.
Pont ezért is felháborító a sok kioktató komment, illetve a kérdésben már említett eset. Konkrétan az "anális" szó számtalanszor hangzott el. De az hogy "szerelem", "szeretet", "egymás". Ezek valahogy nem.
Végül az alapítványnak írtam egy panaszlevelet, még nem reagáltak. Azt hogy ide írtam nem bántam meg. Legalább kaptam egy kis visszajelzést hogy miért is tartunk ott ahol (nem csodálom hogy ennyi a nemi beteg)
"Szerintem a kérdezőnek az a baja, hogy a NORMÁL párkapcsolat kialakításáról, menetéről, problémák megoldásáról nem esik szó az iskolában. Először talán ezzel kellene kezdeni"
Igen azzal kellne kezdeni- csakhogy ezt nm az iskolának kellne elmagyarázni, hanem a SZÜLŐKNEK kellne példamutatással megmutatni a gyermekeiknek. Mondjuk. Persze könnyebb még azt is az iskolára hárítani, hogy emberei viselkedést tanuljon a gyerek. Nagy újdonságot mondok: Az iskola dolga a tanítás, nem a nevelés- ugyanis nem ugyanaz a kettő. A nevelés a szülő feladata. Az iskolának meg meg kellne inkább köszönni hogy ilyen felvilágosító órákat tart, mert sok szülő tudatlanságból, prűdségből, - vagy ha már a homoszexuálisokra vonatkozó rész nézzük-puszta homofóbiából tudatlanul hagyja a gyerekét. Úgyhogy nem az iskolát kellene szidni, meg az alapítványt aki jó eséllyel megvédte pár gyerek irháját ezzel az előadással- hanem el kellne gondolkodni a szülőnek a saját feladatán...
Jézusom... imádkozz, mondj el 10 miatyánkot, hogy levedd a rontást a gyerekről, amit az okozott, hogy tárgyilagosan elmondták neki, mi a HIV/AIDS, hogyan terjed, mire figyeljen...
Egyébként ha a rombuszokat tanítják az iskolában, ahhoz is az engedélyedet kéne kérniük?
Hát eléggé fordítva ülsz a lovon, kérdező!
Mert mi van akkor, ha elhangzott az “anális” szó?
Közben meg azt írod: “Legalább kaptam egy kis visszajelzést hogy miért is tartunk ott ahol (nem csodálom hogy ennyi a nemi beteg)”
Mert ha a technikai részletek helyett a szerelmeről, meg az érzésekről esik szó, akkor kevesebb lesz a nemibeteg?
Hát pont, hogy rohadtul nem.
A gyerek érzelmi nevelését, fölöslegesen várod el másoktól, ez a rész lenne leginkább a te feladatod.
Lehet egy romantizált idealisztikus álomvilágban élni, de a kamaszok egy igen jó részét érzelmek és szerelem nélkül is érdekli a szexualitás.
Azaz beszélhetsz naphosszat az érzésekről, meg a többiről de akkor is kipróbálja a szexet.
És tudom, hogy képtelen leszel feldolgozni, de egy hetero kapcsolatban is jelen lehet az anális szex.
De igazából fogalmam sincs minek írok neked, szemmel láthatóan élvezed, hogy borzonghatsz, meg fontoskodhatsz, úgy sem fogod megérteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!