Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mit tehetek a fiam osztálytárs...

Mit tehetek a fiam osztálytársa ellen? Megtehetem-e, hogy otthon tanítsam a gyerekemet? Mit tegyek? Hová fordulhatok?

Figyelt kérdés

Nagyon sok problémánk van a fiam osztálytársával.

Első osztályosak,de az a fiú napi rendszerességgel veri,rugdossa,volt már rá példa,hogy fojtogatta is,s mit kap az a gyerek,egy fekete pontot.

Mi azt mondtuk neki,hogy ne hagyja magát,mert gyengének fogja látni és még jobban fogja bántani,de a tanárok sorra írják a beírást,hogy verekszik,közben csak magát védi.

Már kétszer volt az igazgatónál emiatt a gyerek miatt.

Már arra gondoltunk,hogy otthon fogom tanítani a fiamat,mert már elegem van az egészből.

Az osztálytársai az én fiam mellett állnak,őt védik,de a tanárok semmit sem tesznek.

2015. jan. 8. 15:08
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

1. Körben elmenni igazgatóhoz és megmondani neki, hogy sürgősen kezdje el végezni a munkáját vagy panaszt tesztek ellene.

2. Körben a kölök szüleit meglátogatni és megkérni őket, hogy neveljék meg. Ha cigányok, akkor inkább hagyjátok ki ezt a lépést, mert még nektek is bajotok lesz.

Ha egyik sem jön be érdemes lenne iskolát váltani. És nem hagyni szó nélkül.

[link]

2015. jan. 8. 15:13
 2/8 anonim ***** válasza:
Pontosan, az első jól írta, ha az iskola nem tesz semmit akkor legalább ne könnyítsétek meg a dolgukat szimplán azzal, hogy kiveszitek a gyereket az iskolából.
2015. jan. 8. 15:37
 3/8 anonim ***** válasza:
Nézd meg "Az Osztály" című filmet, ott is hagyta magát a gyerek és a tanárok tojtak az egészre. Kicsit drasztikus film, erős túlzással de a lényeg ugyanaz. Ha a srác nem áll ki maga mellett, soha az életben nem fogja tudni az attrocitásokat elkerülni. Az Ő esete még sokkal jobb, mert az osztálytársai mellette állnak.
2015. jan. 8. 16:06
 4/8 A kérdező kommentje:

Iskolát nem tudunk váltani,mert a környező falukból is ide járnak a gyerekek,mert itt csak pár cigány van.

Amúgy a gyerek cigány,a szülei nem foglalkoznak vele és a tanárok sem tudnak mihez kezdeni,órán is zavarja a tanítást,képes akkor is felállni és a tanár előtt megverni a fiamat.Hová fordulhatok,ha az igazgatónál nem érek el semmit?

2015. jan. 8. 16:55
 5/8 anonim válasza:
Irasd be fiad valamilyen küzdősportra ha van rá lehetőség ott megtanulja megvédeni magát illetve ezáltal tekintélyt szerezhet és ha ő erőssebnek tűnik a másik kölök meghunyászkodik mert ha civilizáltan nem tudjátok megoldani akk az ő szintjére kell lemenni és ott győzni nekem ez a gondolatmenetem
2015. jan. 30. 18:13
 6/8 A kérdező kommentje:

Nem is az a probléma,hogy nem tudja magát megvédeni,hanem,hogy a tanárok és az igazgató is azt mondta,hogy ne üssön vissza.

A gyerek nem védheti meg magát?-nevetséges.

S,hogy mondhat olyat egy igazgató,hogy soha ne higgyem el a gyereknek amit mond,mert egy gyerek soha nem mond igazat.

Egyáltalán nem vagyok megelégedve sem a tanárokkal,sem az igazgatóval.

2015. jan. 31. 08:48
 7/8 anonim válasza:
Szerintem akkor az lehet a dolog nyitja hogy be vannak fenyítve a tanárok meg az igazgató is
2015. febr. 1. 09:02
 8/8 anonim válasza:
100%
Menj el az igazgatóhoz, vázold fel a helyzetet 5-10 percben, hogy a gyerek kék-zöld foltokkal jön haza és a tanárok le se szrják... Add ki az ultimàtumot, hogy ha nem tud mit kezdeni békés úton az aggresszív gyerekkel, akkor vagy ti hagyjátok el az iskolát, de akkor botrányt kavartok belőle (feljelentés stb) vagy a másik srácot rúgják ki,
2015. márc. 2. 16:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!