Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Szerintetek lehessen buktatni...

Szerintetek lehessen buktatni alsó tagozaton vagy engedjék tovább a gyereket bármi áron?

Figyelt kérdés
2010. máj. 31. 20:54
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%

Lehessen buktatni.

Én ismerek olyan embert, akivel a buktatás csodákat tett. Az első osztályt kétszer járta, de megtanult rendesen írni, olvasni, számolni. Ötödik osztálytól kezdve négyes-ötös tanuló volt. A gimnáziumban még jobb lett a helyzet. A négy év alatt összesen három négyes került a bizonyítványába.

Ma van vegyészmérnöki és építészmrnöki diplomája. Az ő szájából hallottam, hogy ha elsőbe nem buktatják meg lehet, hogy még mindig az olvasással küzdene.

2010. máj. 31. 21:28
 22/26 anonim ***** válasza:
0%
hú de hüjék vagytok
2010. máj. 31. 21:28
 23/26 anonim ***** válasza:
100%
igenis buktassanak. ostoba elv, hogy megbélyegződik a gyerek, meg gátlásos lesz és ilyenek. majd akkor fog megbélyegződni, amikor ott ül 5-ben és nem tud olvasni, összeadni, stb. na ott fog kegyetlenül lemaradni, mert ha 4 évig nem tanulta ezeket meg, akkor 5-ben sem fogja vag yha meg akkor áll neki ilyeneknek akkor a tananyagot nem tudja elsajátítani, tehát bukik ígyis-úgyis. akkor fog csak igazán rajta élcelődni az osztály. míg ha megbukik elsőben akkor 1.talán észbe kap és tanul 2.van lehetősége behozni a lemaradást. ráadásul ebben a rendszerben nem csak 1-2 gyerek csúszik át a rendszeren(mindenhol volt olyan gyerek, akivel nem bírtak a tanárok ezért inkább átendegték, szenvedjenek vele a felsős tanárok), hanem jóval több, akiknek. már akár 2-3 gyerek is komolyan visszahúz egy osztályt, ami nem jó sem nekik, sem pedig azoknak, akik jó tanulók. a buktatás nem gonoszság, nem bántás, hanem egy jelzése annak, hogy a tudása még az elégséges szintet sem éri el, ami pedig az alap.
2010. máj. 31. 21:30
 24/26 A kérdező kommentje:
Nekem volt egy osztálytársam, akit 2.-ban megbuktattak, mert nem tudott rendesen számolni és írni. Mivel 1.-ben ezt nem lehetett megtenni, ezért csak másodikban húzták meg, és azt az évet is végig szenvedte. Miután ismételte az évet sokkal jobb tanuló lett belőle.
2010. máj. 31. 22:16
 25/26 anonim ***** válasza:
100%

A válasz írója 87%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: tegnap 21:13 vagyok.

Persze, ha valaki nem tud számolni, akkor sem az az első lépés (normális esetben), hogy buktassuk meg. Szülő foglalkozik vele - tanár korrepetálja - akár még fejlesztő órára is jár, s na, ha így sem sikerül, akkor jön a buktatás.

Persze ez negatív nyomot hagy a gyerekben, de ha a szülő eléggé ismeri a gyermekét, akkor látja, hogy mikor iskola érett, mikor érdemes feladni suliba. Én annak idején nem tudtam a fenekemen maradni 45 percig, s hiába mondták az óvónők, hogy iskolaérett vagyok, anyukám azt mondta, hogy jó leszek még egy évet oviban. S nem lett semmi hátrányom belőle. Persze, ha túlkoros a társai között a gyerek, vagy szellemileg már túl fejlett (megtanul otthon írni - olvasni) vagy megbuktatják, akkor lehet, hogy unni fogja még egyszer ugyanazt az osztályt.

Szóval először segíteni kell neki, mert minden gyerek menthető, de csak ha dobunk neki mentő övet, s erősen tartjuk a kötelet.

Egyetértek azzal a fiatal hozzászólóval, aki azt mondta, hogy az alsó tagozatosoknak is joga van javítóvizsgát tenni.

S ilyen esetben nyáron az iskolában lehetne olyan "tábort" szervezni, ahol a lemaradt gyerekekkel foglalkoznak, s sok játék mellett tanulnak - gyakorolnak is. Lehet, hogy így jobban ráragadna a gyerekre a tudás, ha minden nap foglalkozik vele, berögzíti a dolgokat.

2010. jún. 1. 09:03
 26/26 anonim ***** válasza:
100%
Persze hogy lehessen. Túlkoros meg ilyen baromságok, az nem fogja hátrányosan érinteni, ha mindenből hülye,mert nem érti ami olvas? Egész életedben abból élsz amit alsó tagozatban tanítanak neked, ott kell alapozni, ha úgy mérik fel akkor igenis ismételje meg. A szülőkre meg sajnos ilyen döntést nem lehet bízni, mert igenis van olyan szülő aki közli, hogy szó sem lehet róla, majd gyakorolnak nyáron. Csakhogy eddig se gyakoroltak és a gyerek a betűket nem ismeri fel.Ennyit erről.
2010. jún. 1. 18:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!