Szerintetek lehessen buktatni alsó tagozaton vagy engedjék tovább a gyereket bármi áron?
Lehessen buktatni.
Én ismerek olyan embert, akivel a buktatás csodákat tett. Az első osztályt kétszer járta, de megtanult rendesen írni, olvasni, számolni. Ötödik osztálytól kezdve négyes-ötös tanuló volt. A gimnáziumban még jobb lett a helyzet. A négy év alatt összesen három négyes került a bizonyítványába.
Ma van vegyészmérnöki és építészmrnöki diplomája. Az ő szájából hallottam, hogy ha elsőbe nem buktatják meg lehet, hogy még mindig az olvasással küzdene.
A válasz írója 87%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: tegnap 21:13 vagyok.
Persze, ha valaki nem tud számolni, akkor sem az az első lépés (normális esetben), hogy buktassuk meg. Szülő foglalkozik vele - tanár korrepetálja - akár még fejlesztő órára is jár, s na, ha így sem sikerül, akkor jön a buktatás.
Persze ez negatív nyomot hagy a gyerekben, de ha a szülő eléggé ismeri a gyermekét, akkor látja, hogy mikor iskola érett, mikor érdemes feladni suliba. Én annak idején nem tudtam a fenekemen maradni 45 percig, s hiába mondták az óvónők, hogy iskolaérett vagyok, anyukám azt mondta, hogy jó leszek még egy évet oviban. S nem lett semmi hátrányom belőle. Persze, ha túlkoros a társai között a gyerek, vagy szellemileg már túl fejlett (megtanul otthon írni - olvasni) vagy megbuktatják, akkor lehet, hogy unni fogja még egyszer ugyanazt az osztályt.
Szóval először segíteni kell neki, mert minden gyerek menthető, de csak ha dobunk neki mentő övet, s erősen tartjuk a kötelet.
Egyetértek azzal a fiatal hozzászólóval, aki azt mondta, hogy az alsó tagozatosoknak is joga van javítóvizsgát tenni.
S ilyen esetben nyáron az iskolában lehetne olyan "tábort" szervezni, ahol a lemaradt gyerekekkel foglalkoznak, s sok játék mellett tanulnak - gyakorolnak is. Lehet, hogy így jobban ráragadna a gyerekre a tudás, ha minden nap foglalkozik vele, berögzíti a dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!