Hogy működik egyetemen a hiányzás?
Gondolok itt arra, hogy pl ha egy hétre lebetegszem, akkor mi a teendő?
Most vagyok gólya az egyetemen, és elég gyakran betegszem le, így érdekelne, hogy itt hogy működik a hiányzás?
Gyakorlatról meghatározott számú hiányzásod lehet, ez általában 2-3. Ha ezt meghaladod, akkor nem teljesíted a tárgyat.
Én is jártam be betegen.
Szia!
Előadásokra általában nem kötelező bejárni, gyakorlatokra/laborokra/konzultációkra stb. viszont igen. Meg van szabva, hogy hány hiányzás lehetséges. Ha heti egy óra van, akkor általában 2 vagy 3 hiányzás megengedett. Tömbösített óra esetén nem lehet hiányozni. Ha hiányzol, arról nem kell igazolást vinned, nem kell elmondanod, miért nem voltál az órán. Ha túlléped a megengedett hiányzást, van, hogy automatikusan megbuktatnak, de van, ahol +1 hiányzásért pluszfeladatot kell elkészítened vagy ilyesmi. De egy egyetemenként, oktatónként, tárgyanként változik, szóval az első héten minden gyakorlati órádon ez kiderül. :)
Ha nem katalógusos az óra akkor nincs semmi következmény, viszont ha van katalógus akkor 2-3 (valahol 4) hiányzás utána letiltanak és ebben a félévben már nem teljesítheted a tárgyat. Egyeteme válogatja, de van ahol a tanszékvezető engedélyével levizsgázhatsz, de csak nagyon indokolt esetben, szóval erre ne számíts.
Jobb ha hozzászoksz, hogy betegen is bejársz. Nem te leszel egyedül.
Köszönöm mindenkinek!! És honnan fogom megtudni, hogy melyik óra a katalógusos, és melyik nem?
Bocsi ha hülyeségeket kérdezek, de nagyon kezdő vagyok még:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!