Biológia, kémia meg a Földrajz nehéz?
Biológiát nagyon szeretem állatokról, növényekről fogtok tanulni 8.-ban már az emberről is :D
Kémia elég nehéz lesz később ha egyenleteket kell megoldani de 7.-ben nem vészes
Földrajz szerintem nem valami izgalmas én még most sem szeretem emiatt nekem nem túl könnyű
16/L
Köszi
Természet ismeretet nem kedvelem,szerintem a Biológia se lesz akkor a kedvencem
Emelt biosz-kémiásként azt kell, hogy mondjam, a biológia meg a kémia órák adtak értelmet az iskolában eltöltött éveimnek. :D De ha pl. te egy humán beállítottságú tanuló vagy, mondjuk magyar, töri, idegen nyelvek érdekelnek, akkor kb. biztosra mondhatom, hogy a kémiát teljes szívedből fogod utálni, és fogalmad nem lesz róla, mire is jó az. (Persze ez nem probléma, ha jó vagy más tárgyakból. Én meg többek között a magyar irodalomnak nem láttam hasznát, és máig nem látom.) Talán ami megkönnyíti a dolgodat, hogy igyekezz úgy hozzáállni a kémiához, hogy ennek köze van a hétköznapjaidhoz, hisz a kémia ott van mindenhol (gondolj a tisztítószerekre, a kozmetikai cikkekre, az élelmiszerekre vagy akár egyes iparágakra). Az első 1-2 év baromira unalmas lesz, itt pl. az atomszerkezetet meg a kötéstípusokat fogjátok tanulni, bevallom, az még nekem is nagyon unalmas volt. De ha itt komolyabban veszed, és megérted (nem bemagolod) a tananyagot, majd ha egyszer eljuttok a szerves kémiáig (többnyire 10. osztályban), esetleg még jó lesz a tanárod is, akkor könnyű dolgod lesz. :) És itt lesz szó majd olyan érdekesebb dolgokról, amelyeket már fentebb említettem. Emellett ha szeretni fogod a bioszt, esetleg azzal mennél tovább, a kémia is kell olyan szinten, hogy értsd a dolgokat. Ha pedig nem kémiával mész tovább, akkor olyan nagyon bonyolult számolásokat sem fogtok csinálni. Százalékot számoltok majd leginkább, annak meg szerintem hasznát veszed majd - ha máshol nem, a matekérettségin.
Az emberek nagyobb része szereti a biológiát, mint a kémiát, ugyanis ez kézzelfoghatóbb, szerintem nem is nehéz, de azért tanulni kell rá.
Nekem sem volt soha egy jó földrajztanárom sem (nekem 3 volt csak), de én a természeti földrajz részét (térképismeret, hegységek, kőzetek, vulkanikus tevékenység stb.) nagyon szerettem. Amit viszont nagyon utáltam, az a gazdasági földrajz (ez 8. osztályos tananyag, ha jól emlékszem). Számomra nagyon nem volt értelme, de elfogadom, hogy másnak meg pont ez kellett. Annak ellenére, hogy szívből gyűlöltem a gazdasági földrajzot, megtanultam ötösre, hátrányom pedig nem származott azért belőle. :)
Egyébként ezek a tantárgyak is tanárfüggők. Ha valaki jól előadja, elmagyarázza, könnyen meg lehet szeretni az adott tantárgyat; ha pedig valaki nem tud magyarázni, még magát a tanárt sem érdekli a tárgy, akkor igen nehéz megszeretni a tantárgyat, legyen szó akármelyikről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!