Ha mérnök szeretnék lenni (még nem tudom, hogy milyen), ahhoz hányas átlagot kell elérnem a gimnáziumban?
A reál tárgyak érdekelnek, viszonylag jó tanuló vagyok, majdnem kitűnő, eddig minden évben 4,7-4,8- as átlagaim voltak.
Leginkább földrajzból, és biológiából vagyok jó, de érdekel a kémia, és a matek se megy olyan rosszul. A fizikával hadilábon állok, ott küzdenem kell a négyesért.
Ezek alapján nekem való ez a pálya?
Ha nem, akkor mit javasolnátok helyette?
Előre is köszi a válaszokat.:)
15/l
Kedves 1.!
Köszönöm, hogy válaszoltál!:)
A BME-re is felvehetnek, ha ilyen marad az átlagom?
Neked is köszi 2-es, de több okom is volt rá, hogy gimibe menjek.
A közelemben elég ótvar szakközepek vannak kb 0 színvonallal+ csak nemrég jöttem rá, hogy mérnök szeretnék lenni.
Egyébként az, hogy gimiből jövök mennyire lesz hátrány a későbbiekben?
És aki 2-es 3-as tanuló, az hogyan ír jó érettségit?Bocsánat, nem akarok senkit sem ezzel megbántani,de az érettségi egy rakás tétel, amit meg kell tanulni, és nem igazán értem, hogy ha valaki egész 4 évben rosszul tanult, hogy lesz 4-es 5-ös érettségije.
Igaza van a #3! En azt mondom keszulj nagyon az erettsegire , arra is leginkabb arra a 2 tantargyra, amit szamit az altalad megjelolni ( es remelhetoleg tanulni) kivant szakra. Amelybol egy legyen emelt, es legyen egy felso vagy 2 kozep foku nyelvizsgad! Van kb 3 eved (korodbol itelve) Hajara!
A BME-n se nagyon magasak a ponthatorok , kiveve a mechatronikai mérnökin (alt. 450 korul van) , de az se lehetettlen! Soksikert! :)
Köszi #5!
Igazából még csak most fogok kezdeni egy gimnáziumban.
Angolul elég jól tudok, abból tervezek felsőfokút+oroszul fogok tanulni, és majd meglátom hogy megy:D.
Nem számít az átlag. Ó de mennyire nem érdekel az itt senkit. Legyél jó matekból, fizikából és kémiából. Ezek alapvető ismeretek: egy mérnöknek elengedhetetlen alapműveltség! Sok kiartást és szorgalmat!
Ui.: Nem baj ha hadilábon vagy, lehet csak rosszul tanítják, a lényeg, hogy érdekeljen, és szeresd, amit csinálsz! Ne hagyd, hogy egy jegy elvegye a kedved/motívációd. Legyél nyitott a világra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!