Ha mérnök szeretnék lenni (még nem tudom, hogy milyen), ahhoz hányas átlagot kell elérnem a gimnáziumban?
A reál tárgyak érdekelnek, viszonylag jó tanuló vagyok, majdnem kitűnő, eddig minden évben 4,7-4,8- as átlagaim voltak.
Leginkább földrajzból, és biológiából vagyok jó, de érdekel a kémia, és a matek se megy olyan rosszul. A fizikával hadilábon állok, ott küzdenem kell a négyesért.
Ezek alapján nekem való ez a pálya?
Ha nem, akkor mit javasolnátok helyette?
Előre is köszi a válaszokat.:)
15/l
Ha normálisan akarsz keresni akkor:
Gépész,Villamos vagy infós mérnök leszel. Esetleg logisztikus vagy minőségbiztosítási mérnök, de az is elsősorban a gépipar területén jó.
Többi fizetés szempontjából talán ezeknek a fele. Szóval kuka :D
Amúgy egyre több csaj ismerősöm megy mérnöknek, szóval nyugodtan jelöld be! Sok srác között meg elég jó dolguk van. Segítség vagy jegyzet vagy akármi kell akkor sorban állnak nála :D
A 3. válaszadóra ne hallgass, teljesen fölösleges szakgimnáziumba járni, sőt egyenesen badarság.
Nincsenek természettudományos tárgyak, hanem ömlesztve van fizika,kémia,biosz így alapból hátránnyal indulsz.
Továbbá a szakgimnáziumok elsősorban nem egyetemre készítenek fel, hanem egy OKJ szakma megszerzésére.Továbbá a nyelvoktatás is vicc, nyelvvizsgád magántanár nélkül nem nagyon lesz.
A matekoktatásról meg ne is beszéljünk...
Amit megtanulnál szakgimiben pl elektrotechnikát, az egyetemen tudod meddig elég? kb szeptember végéig és kész.
Szóval inkább egy közepes/erős gimnázium és matek+ kémia/fizka fakt.
#14:
Vegyészmérnöki is tele van fizikával. 1 félév mechanika,1 félév elektrotechnika,és 2-3 félév fizikai kémia. Nyílván nem egy statika, de aki kémiával jött annak elég nehéz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!