Emelt kémia- közép matek faktra jelentkeztem és sima általános szakon tanulok gimnáziumban, helyesen választom a faktokat ha vegyészmérnöknek akarok tanulni?
Várj nem értem.Emelt meg közép fakt? A fakt az amikor emelt óraszámban avagy nagyobb szinvonalon tanulod az anyagot.Nem arra gondoltál, hogy kémia fakt és sima matek?
Amúgy nem, nem jó mindegyik mérnök karon brutál a matek, amihez a sima középiskolai anyag édes kevés, mert alap órán sok mindent kihagynak.(Pl deriválás,integrálás stb..)
Annyit hozzátennék, hogy az egyetemen nem azért lesz esetleg rossz, mert a nem faktos órán kihagynak egy csomó dolgot. Azt a "csomó dolgot" az egyetemen leadják az első 2 órán, de max az első 2 hétben.
Annyiból jobb faktosnak lenni, hogy hozzászoksz a sűrűbb matekozáshoz, de ha alapjában véve jó fejed van a matekhoz, szereted is, teljesen mindegy, faktos leszel-e vagy sem.
Volt egy osztálytársam, hasonló képességűek voltunk szerintem. Én faktos voltam, ő nem. Érettségijeink is között talán 2% volt (96-98), egyetemen is pedig az én "előnyöm" is talán 1-2 hétig tartott. Nem csak vele szemben, hanem az ország minden tájáról idesereglett - már bocsánat a kifejezésért - jött-ment középiskolásával szemben is, pedig mi az ország egyik, ha nem a legjobb gimijéből jöttünk.
Fontosak persze az alapok, de nagyrészt úgyis a szorgalom fog dönteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!