Hogy kell egyetemistának lenni?
Mostanában voltam egy egyetemi gyűrűavatón.És hát....az csak egy dolog h tele volt önelégült nagyképűvel és az általános iskolai osztálytársam(8év)nem is köszönt ezeken átsiklok ők diplomások lenézik azt akinek nincs(nem lesz)
Szóval mentek a anyg beszédek h ilyen értelmiség vagyunk meg olyan értelmiség.Szóval mindenki felszólalt.Aztán mikor a most 4.éves tanulók átvettek valamit a mostani végzősöktől az egyik srác beszédében kihangsúlyozta egyebek mellett azt is hogy köszönik ennek az évfolyamnak bla.bla.bla és köszönjük hogy megtanítottatok egyetemistának lenni.
Szóval hogy kell egyetemistának lenni?És ezt hogy kell tanítani?Mármint az egyetemistának levést.Akiket idáig kérdeztem ismerőseim közül nem tudtak rá választ adni.gondoltam felteszem ide is itt hátha valaki tud segíteni.Azóta ezen kattogok.
Előre is köszi az értelmes válaszokat.
Tegnap 21:43.Nem elismeréseket akarok szerezni de ha akarnék is nem ezen az oldalon név ill. arc nélkül.
A kérdésem nagyon egyszerű volt de látom te ezt sem tudtad értelmezni.
Mire gondolhatott a 4.éves hallgató amikor azt mondta az 5.évesnek hogy köszönjük hogy megtanítottatok minket egyetemistának lenni????????
Szóval a kérdés erről szól.Semmi másról.
Mit taníthattak az egy évvel idősebbek a fiatalabbaknak???Az egyetemistaságot tanítani kell????????????
Mert bakker ha mondjuk valaki azt mondja az oktatójának h köszönöm h megtanított erre vagy arra az ok rendben van értem a dolgot.Megtanította őt mondjuk a szakma rejtelmeire vagy megtanította arra hogy kezeljen dolgokat az életbe esetleg milyen problémák merülhetnek fel és arra hogy kell reagálni.Szóval ezt értettem volna.
De még 1 x csak neked leírom.Hogy kell egyetemistának lenni???????????????
Az értelmes hozzászólásokat köszönöm.
11:49.Te mennyi ösztöndíjat kaptál h abból még egy babát is eltudtál tartani????????
Mert lehet egyetemfüggő is a dolog meg tanulmányi átlagtól is függ.De mondjuk mérnöki szakon 4-es átlaggal olyan 25ezer kötül kapnak az emberek.Te ennek a többszörösét kaptad?Csak mert azt írod megtanultad beosztani az ösztöndíjad hogy ne haljatok éhen.
Nekem csak tényleg ennyi a furcsa.Ennyi ösztöndíjbeli különbség lenne egyetem és egyetem között????
Ja és még lakást is vettél??,Azt írod otthont teremteni.
Tényleg komolyan kérdezem hová jártál?Mert szeptembertől beíratkozom ha ott ilyen jó az ösztöndííj.
Inkább mint h havi szaros 150-ért gürcöljek. :-))))))
Na számoljunk! Szoctám:24800, bursa:8000, csal.pótlék 13000, GYES: 32000, műv. öd: 25000, tanulmányi öd: 57000. Hoppá! Páromnál hasonló, -GYES és csalpótl. Persze gondosan, minden fillért beosztunk, csak így sikerült. Persze mindkét képzésben 4,5 kölötti átlagom van.
Természeresen utánam lehet csinálni. Csak nehezebb, mint itt vagdalózni!
A kérdésedre a választ sajnos nem tudom.
De az uccsó hozzászólás nagyon nagy kamu.
Én nem vagyok egyetemista párom viszont az végig együtt voltunk az 5év alatt.Ő is most fog diplomázni.Gázmérnökként végez(végzett)Egy félévben sem volt 4.5 alatti az átlaga legtöbbször olyan 4.7-körül volt.Erre ő kapott 24ezer Ft ösztöndíjat meg neki is jött a 8ezer bursza.A fennt hozzászóló hölgy elmondása szerint majdnem 100ezer ösztöndíjat kapott.Na szóval engedtessék mg h ezt én ne higyjem el.De te se.
Azt sem értem hogy ha valakinek van egy kisgyermeke és a párja is dolgozik az hogy tud bejárni az egyetemre?Olyankor hol van a gyerek aki még gondolom kicsi.
Én sem keresek rosszul párom sokkal jobban fog a szakmájával mint én.De mi 2 fizetés mellet sem nagyon tervezünk 4-5éven balül lakást sem gyereket.
Azértjó tudni hogy valakiknek csak az ösztöndíjból meg a gyesből összejön egy lakásravaló.Mások meg évekig dolgoznak érte.
Szóval az utolsó hozzászólás nagyon de nagyon erősen hazugság.Ennek tényleg még a fele sem igaz.
Ja és a legnagyobb lebukós duma.Sorolja h ilyen ösztöndíj olyan öszöndíj bursza szoctám csal.pót gyes-Páromnál hasonló csal.pót gyes.
Basszus ha van egy gyerekem arra csak 1 csal.pótot ill gyest fizetnek.Nem fizetnek külön az anyának is meg az apának is gyest meg csal.pótot.
Nagyon nagy kamu a hozzászólás. :-)))))))))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!