Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Villamosmérnöknek szeretnék...

Villamosmérnöknek szeretnék tanulni, mire számítsak? Tananyag, mikkel készüljek, stb.

Figyelt kérdés

Tavaly érettségiztem. Gazdasági irányba jöttem de hatalmas csalódás volt. Dolgoztam is több helyen, úgy hogy van valóság érzetem, és teljesen úgy érzem ez az egyetlen dolog amit szeretnék csinálni és amivel fogok is utána tudni kezdeni valamit.

Ami nagyon fontos és nem találok konkrét információt, az egyetem választás. Vidéki vagyok, így a BME meg a Kandó elérhetetlen álomnak tűnik. PTE pollackon gondolkoztam, de erről nem hogy jót-rosszat, semmi infót nem találok.

Szerintetek ha ide jönnék, mivel lehetnék hátrébb mintha egy pesti egyetemre jelentkeznék?

Újra kell érettségiznem fizikából, közép szintre gondoltam mert elég a bejutáshoz. Vissza fogok járni a gimimbe fakultációra, és megpróbálok magamtól is ezen felűl ismeretet szerezni az olyan témákból amivel találkozhatok az egyetemen.

Megköszönnék minden információt, vagy tanácsot, akár tapasztalatot amit tudnátok nekem adni. Mit érdemes előre tanulnom hogy biztos eltudjam végezni az egyetemet? Vagy amivel csak megtudnám könnyíteni?

Esetleg Tananyagot tudnátok ajánlani? Könyveket, ajánlott irodalom, jegyzetek, stb.

++ Létezik olyan hogy duális képzés. Nagyon gondolkozok azon, mert el kéne valahogy tartanom magamat, és akkor legalább lenne egy fix munkám fix bérrel, és nem kell külön munkát keresgélnem teljesen más területen.

2017. aug. 11. 17:27
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

Miért fizikából akarsz újraérettségizni, ha a bejutás a kérdés? Informatikából közepen nagyon egyszerű jó érettségit írni.

Attól még tanulhatsz fizikát.

A duális képzés jó, csak jól fel kell készülni az állásinterjúra, hogy a sok jelentkezőből felvegyenek. Komolyan veszik ezt a cégek, neked is komolyan kell venned. Ha bekerülsz szakmailag fejlődsz és kapsz egy csomó lóvét minden hónapban, télen-nyáron is. Van 4 hét fizetett szabid is. Neked kell intézni a felvételedet a cégekhez, pályázni kell. Van ahova már márciustól lehet. Legyél proaktív. Feltételesen vesznek fel a cégek, ha sikerül a egyetemi felvételi, akkor lesz végleges a céges felvételi is, de erről már előre tájékoztatnak, általában a felvételi jelentkezés módosításának határidejéig értesíteniük kell a cégeknek, hogy

feltételesen felvettek-e.

Itt tudsz nézelődni: [link]

Itt tudsz gyakorolni: [link]

[link]

Szinte bárhol szerezhetsz villamosmérnöki diplomát, már nem annyira számít, hogy hol szerezted, mivel mindenhol BSc képzésen kezdesz. (Már nincs főiskola, meg egyetemi végzettség. Csak alapvégzettség és mester van, már akinek van) Lényeg, hogy szerezz egy diplomát. A többi rajtad múlik, hogy mennyire tanulsz, meg, hogy sikerül-e bejutnod duális képzésre a cégekhez.

2017. aug. 17. 17:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!