Orvos/gyógyszerész hallgatók, mennyire van életetek egyetem mellett?
Gyógyszerészhallgató vagyok, nekem semmiféle kikapcsolódásra nincs időm. Egész évben sok a gyakorlat (4-5-6 órás laborok), rengeteg jegyzőkönyvet kell írni, előadásra sem árt bejárni, meg van is, amin kötelező részt venni, aztán kell még készülni a demókra, vizsgaidőszakban non-stop tanulás, ha nem tanulsz napi legalább 14-16 órát, akkor nem nagyon teljesíthető az adott félév (ez utóbbi persze csak a vizsgaidőszakra vonatkozik). Emellett még ott van a HÖK, meg a TDK, ami szintén nem elhanyagolandó.
Mondjuk az olyan csoporttársaim, akik nem HÖK-öznek, és nem kutatnak (mint én), csak simán végzik a tanulmányaikat, azok néha megengednek 1-2 bulit, meg ezt-azt.
Ha megcsúszol valamiből, akkor lesz 1 lazább éved, utána visszaszállsz a szopóbiciklire.
Szerintem orvosi/gyógyszerészeti mellett nem fogsz nyelveket tanulni, mert így is herótod lesz a tanulástól. Még a hangszerelés talán beleférhet, edzés is simán, de a durvább buliknál kieshet másfél nap, az meg eléggé befolyásolhatja a demóidat. Vizsgaidőszakban szerintem senki sem bulizik az említett szakokon, csak ha éppen aznap tett sikeres szigorlatot, vagy végzett mindennel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!