Ha egy gyógyszergyárban akarok dolgozni akkor gyógyszerészetire vagy vegyészetire kell menne?
Ìgy van, ha kifejezetten a gyógyszermolekulák szintézise, kutatása, fejlesztése érdekel, akkor érdemes inkább vegyészmérnökire menni.
Egy gyógyszerész általában:
- minőség-biztosìtási ( kész gyógyszereket vizsgál analitikai módszerekkel egy laborban hogy megnézze tényleg azt tartalmazzák amit kell)
- törzskönyvezési, farmacovigilanciai (irodában gyógyszer-reakció és mellékhatás jelentéseket elemez, meg törvény javaslatokat olvas és intézi a gyógyszerek forgalomba való helyezéséhez szükséges procedúrákat akár más országokban, szóval itt fontos a nyelvtudás is)
- marketing, sales ( pl. Orvoslátogatók, forgalmazással foglalkozó szakemberek)
funkciókat lát el egy gyógyszergyárban.
Én gyógyszerésznek tanultam, mivel ez volt az ami komolyan érdekelt, utána pedig phd-re mentem és ezzel nagyon jól kamatoztatható tudás t szereztem a R&D területen.
Szóval igen, lehetséges gyógyszerészként kifejezetten gyógyszerkutatással foglalkozni, viszont ipari szakgyógyszerészi képsìtés vagy phd kell hozzá, hogy az embernek esélye legyen hozzá. A recruiterek érthető módon ilyen pozìciókra első körben a vegyészeket, bio-mérnököket részesìtik előnyben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!