Mit tehetnek? Rettegek!
Borzasztoan erzem magam... holnap tori, a matekom borzalmas, a magyarom szint ugy!
Alapvetoen nem vagyok egy hu de rossz tanulo. Orszagos szakmai verseny miatt van plusz 100 pontom, mivel benne lettem az elso 10-ben, pedig semmit sem tanultam ra, csak ott neztem at a negy evnyi anyagot.
Iden felevkor es evvegen is 4,9 lett az atlagom (csak a matek negyes), tavaly meg nem igazan erdekelt a tanulas (matek 2, angol 4, mert elorehozottaztam es 2 osztalyozo vizsgat tettem, es pont a 11.-es elott epp korhazban voltam, de a 12.-es otos lett, minden mas otos)
Miota az eszemet tudom es iskolaba jarok, a magyar es a töri, amit kisujjbol kirazok. 4-5 oldalas verselemzeseket irtam, rengeteg koltoi kepet tudok, latom az osszefuggeseket, alkalmazom a nyelvtanbol megszerzett ismereteket.
Toribol orszagos versenyen dobogos lettem, rengeteg esszet irtam mar (7-8 oldalasakat versenyekre).
Es megis! A magyarom rettenetes, 793 szot irtam a novellahoz, de megsem tudom, jo-e. A kozponti problemat is kifejtettem az irasomban. A szovegertesem szornyu az idokorlat miatt, az ervelesem 10 perces osszecsapott munka, de eszerveket soroltam fel, sajat tapasztalatokkal megspekelve.
A matek sosem volt az erossegem... Az elsobol 6 pontom lett, a masodikbol 20 az eddigi javitasok alapjan.
A toritol pedig rettegek! Ugy erzem, mindent Elfelejtettem egy ejszaka alatt! Semmi sem jut eszembe, pedig kiskoromban (6-7 evesen) egyiptomologiaval foglalatoskodtam allandoan, fujtam az isteneket, ismertem a kiralyokat, a kultuszt, mindent. Tavaly a zsidosag, a holokauszt, Mengele, Hitler es Sztalin terrora foglalkoztatott, rengeteget olvastam roluk. A II. Vh ment a cod-bol, legalabbis a normandiai partraszallas mindenkepp!
A magyar kiralyok, forradalmarok, vivmanyok mind foglalkoztattak, a kozepkori elet szintugy! Szinotos voltam 8 even keresztul tortenelembol! Magyarbol ugyan igy! A kiserettsegikre a 20-40 tetelt aznap olvastam at, 5-os lett mindketto.. angol erettsegim megvan, 5-os, arra sem tanultam semmit tavaly, megis 87%.
S megis, most mintha mindent elfelejtettem volna..
Egy valasztottam van meg, emelt tesi, de azthiszem, az menni fog.
Segitsetek, kerlek!
"793 szot irtam a novellahoz, de megsem tudom, jo-e"
Képes voltál ilyen pontosan megszámolni, ahelyett, hogy arra figyeltél volna, hogy miről szól?
Én voltam 2-es is matekból, mégis 90% lett a középszintem, töriből talán sose voltam 5-ös és az is kereken 90% lett. Érdekes, hogy te viszont mindenből jeles voltál és 1 nap alatt tanultál meg versenyekre 6 könyvet, és mégis sík hülye vagy. Azért a matek érettségi nem egy nagy cucc. Az 1. részben hogy lehet 6 pontot elérni, ha olyan kérdések vannak, hogy ha 5 kg alma 50 ft, akkor 1 kg alma mennyi?!
A töriről ne is beszéljünk... Az inkább a magyar érettségi szövegértelmezés része.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!