Nagyon béna vagyok angolból, szinte már rettegek tőle. Mit tehetnék?
Állj egy kicsit magabiztosabban a dologhoz...órák elött mondogasd magadban, hagy mennifog, ügyes vagyok, tudom stb.
Az, hogy sorozatokat nézel az nagyon jó, de amit az ott elhangzottakból úgy érzed, hogy fontos azt egy kicsit memorizáld, esetleg írd ki.
Egyébként vannak olcsóbb kűlön angol tanárok. Én is járok (szintén elég gyenge vagyok, főleg az órákon) 1000ft/h. És ha van egy jó angol tanárod, akkor egy csomó olyan dolgot megtudsz tanulni/érteni amit órán nem. Mert végülis órán a tanárnak kell 20 gyerekre figyelni, külön órán meg csak egyre. Mond meg anyukádnak, hogy sokkal jobb, ha külön is tanulod.
Szia. Én is így vagyok a némettel, 5 évig tanultam, majd átkerültem gimibe és egyszerűen leblokkoltam. Épp hogy átcsúszok kettessel, pedig nekem anno ment. És én is rettegek a tanártól. Nekem annyit mondtak erre, hogy a rettegésem a tanártól átmegy az agyamba, és mivel ő a nyelvtanárom a nyelv is nehezebben megy ezért, mert ugye leblokkolok.
Nekem úgy sikerült túltennem magam, hogy egyszerűen a tanárt kikapcsolom, számomra nem ő tanítja, hanem csak magyarázza. Plusz itthon nagyon erősen rátanulok egyedül, addig amíg nem megy tökéletesen. Így már a 22%-os szintrő feljöttem 78%-ra, nagyon-nagyon nehezen.
Szerintem te is próbáld meg, hogy otthon erősen rátanulsz az angolra, van a Rimaszombati Károlynak 2 könyve, az Angol nyelvtan 222 pontban és az Angol nyelvtan ez ilyen kis zsebkönyv a másik meg nagy, és azokból tanulok, meg most az Oxford nyelvtanból (nagy lila) nekem sokat segítenek. :) És az első két könyv nem is olyan drága, az Oxford meg fent van valahol neten, de ha írsz e-mailt át is tudom küldeni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!