Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Nagyon béna vagyok angolból,...

Nagyon béna vagyok angolból, szinte már rettegek tőle. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés
Elég furcsán hagnzik, de leírom hosszabban, hátha valaki átérzi a problémámat. Sose voltam nagy zseni angolból, ált. iskolában egy ,,gyengébb" tanár tanított minket. Akkor még viszonylag szerettem az órákat. Gimiben viszont egy új tanárt kaptunk, és én a haladó csoportba kerültem. A tanár elvárja a dolgokat, hogy pl.: makogás helyett rendesen tudjunk beszélni, stb. Persze ezt én is elvárom, de nem megy. Én vagyok a leggyengébb a csoportból, a felének meg van már a nyelvvizsgaja. Én meg akárhányszor óra van, stresszelek, félek, imadkozok hogy ne szólítsanak fel.... nagyon rossz. Dolgozatokra tanulok egy csomót, meg sem sikerül. Járok ingyenes angolra ami a suliban van, de azt is csak "túlélem", iszonyúan félek tõle. Angolul nézek sorozatokat, meg fordítgatok, de hiába, soha nem lesz vizsgam, és érettségim sem angolbol. Anyának már mondtam ezt, és kértem, hogy irasson külön tanárhoz, de túl drága, nem engedheti. Meg azt mondja, hogy ez csak az en hülyeségem. Soha semelyik órától nem féltem így, pedig van mas, amibõl gyenge vagyok még. Ha valaki tud tanácsolni valamit, nagyon megköszönném!! (Bocsi az ékezetek miatt) 15/L
2014. jan. 22. 21:25
 1/3 anonim ***** válasza:

Állj egy kicsit magabiztosabban a dologhoz...órák elött mondogasd magadban, hagy mennifog, ügyes vagyok, tudom stb.

Az, hogy sorozatokat nézel az nagyon jó, de amit az ott elhangzottakból úgy érzed, hogy fontos azt egy kicsit memorizáld, esetleg írd ki.

Egyébként vannak olcsóbb kűlön angol tanárok. Én is járok (szintén elég gyenge vagyok, főleg az órákon) 1000ft/h. És ha van egy jó angol tanárod, akkor egy csomó olyan dolgot megtudsz tanulni/érteni amit órán nem. Mert végülis órán a tanárnak kell 20 gyerekre figyelni, külön órán meg csak egyre. Mond meg anyukádnak, hogy sokkal jobb, ha külön is tanulod.

2014. jan. 22. 23:14
 2/3 anonim ***** válasza:
Nem bántásból írom, de az internet rogyásig van mindenféle angol oktatóanyaggal, ismétlésekkel, összefoglalókkal, gyakorlással INGYEN. Én nekiálltam összeszedni egy keveset belőlük, mert szeretném fejleszteni a tudásom, annyi anyagom lett végül, hogy kb. addigra is elég, míg erős felsőfokra meg nem tanulok belőlük angolul. Egy kicsit meg kéne magad erőltetni és utánakeresni ezeknek egyrészt, másrészt például anglisztika szakos hallgatók is egész biztos vállalnak tanítást olcsón (1000-1500 ft), annyit hetente vagy kéthetente szerintem bőven ki lehet gazdálkodni.
2014. jan. 23. 14:36
 3/3 anonim ***** válasza:

Szia. Én is így vagyok a némettel, 5 évig tanultam, majd átkerültem gimibe és egyszerűen leblokkoltam. Épp hogy átcsúszok kettessel, pedig nekem anno ment. És én is rettegek a tanártól. Nekem annyit mondtak erre, hogy a rettegésem a tanártól átmegy az agyamba, és mivel ő a nyelvtanárom a nyelv is nehezebben megy ezért, mert ugye leblokkolok.

Nekem úgy sikerült túltennem magam, hogy egyszerűen a tanárt kikapcsolom, számomra nem ő tanítja, hanem csak magyarázza. Plusz itthon nagyon erősen rátanulok egyedül, addig amíg nem megy tökéletesen. Így már a 22%-os szintrő feljöttem 78%-ra, nagyon-nagyon nehezen.

Szerintem te is próbáld meg, hogy otthon erősen rátanulsz az angolra, van a Rimaszombati Károlynak 2 könyve, az Angol nyelvtan 222 pontban és az Angol nyelvtan ez ilyen kis zsebkönyv a másik meg nagy, és azokból tanulok, meg most az Oxford nyelvtanból (nagy lila) nekem sokat segítenek. :) És az első két könyv nem is olyan drága, az Oxford meg fent van valahol neten, de ha írsz e-mailt át is tudom küldeni :)

2014. jan. 23. 14:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!