Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Egyetemisták! Azt a rengeteg...

Egyetemisták! Azt a rengeteg anyagot hogy tanuljákot meg? Mekkora mennyiséget kell tanulnotok?

Figyelt kérdés
2010. máj. 14. 21:35
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
50%

Azért látszik, hogy nem orvosin vagytok.

Őszintén, szerintetek miért van annyi éved rezidensként? Biztos azért mert a többi orvosnak olyan marha jó tanítgatni a diákot. Hosszú évek kellenek ahhoz, hogy te idegsebész legyél. Van aki megveszi a diplomáját, de ott a rendelőn magán látszik, ki is az orvos.

Igaz, én csak pszichomókusnak tanulok, de tudom, hogy vannak halál felesleges tárgyaim, amire nincsen kedvem a fontosabbak után tanulni.

Van néhány ismerősöm, aki orvosnak tanul, egy félévben csupán két vizsgája van, de azt mondják az nagyon kikészíti őket.

Persze, tudjuk mi mire vállalkoztunk, de nem kell félni, egy orvosi analfabéta nem fog ott állni a műtőasztal mellett. Kihullanak az ilyenek, ne féljetek :)

2010. máj. 14. 22:54
 22/31 anonim ***** válasza:
50%

A hétfői pszichológia szigorlatra több mint 300 oldalt kell bebifláznom. utánna szerda, csüt, péntek, szombat, is várnak rám vizsgák. Úgyh éjszakázás lesz.

Én sokat pihenek tanullás közben, mert hamar fárad az agy. 5 percekre menj ki a friss levegőre, vagy tornázz.

És én szövegkiemelővel kihúzom a lényeget s azt tanulom meg.

De persze ahol lehet én is puskázom... :-)

2010. máj. 14. 22:56
 23/31 anonim ***** válasza:
100%

Én orvosis vagyok:)

Nem kell félni, itt az olyan embereket, akiknek nincs sütnivalójuk hozzá simán kiszórják az első 2-3 évben.

De sajna nem csak ezen múlik, hogy valakiből jó orvos lesz-e. Végezhet vki summe cum laude diplomával, ha emberileg nem alkalmas a pályára...ezt meg sajna nem szűrik.

De amúgy a magyarok nem nagyon szoktak puskázni. A külföldiek meg teleragasztják puskával a csadort:D (épp ma mondta egyik gyakvezetőm, hogy bevett szokás:D). Még jó, hogy ők meg vszínűleg nem itt fognak dolgozni:)

2010. máj. 14. 23:00
 24/31 anonim ***** válasza:
50%
a magyaroknál nincsen nagyobb puskázó.Amúgy meg igazuk van...arabul honnan tudná a tanár mi van a ruhájára írva,vagy egyéb nyelven. Én volt,hogy több mint 500 oldalas könyvet 2* is kiolvastam. Jóval a félév elején,és közvetlen vizsga előtt is.
2010. máj. 14. 23:09
 25/31 anonim ***** válasza:
100%
Ezt a tapasztalatot a saját szakomra írtam. Máshol tudom hogy megy ezerrel. De nálunk nem igazán lehet puskázni. Mondjuk több száz oldalból nehéz. Meg szóbeli vizsgán, ahol a tetemen kell mutogatni a dolgokat, ott mit puskázzon?:D
2010. máj. 14. 23:16
 26/31 anonim ***** válasza:
100%
Félév közben is igyekeztem több-kevesebb sikerrel tanulgatni. Vizsgaidőszakban meg már reggel irány a könyvtár! Ott muszáj tanulnom, mert nem tudok mást csinálni :D
2010. máj. 14. 23:38
 27/31 anonim ***** válasza:
50%

Igyekezz minél inkább széthúzni a vizsgákat!

Nekem egy héten max. kettő lesz, igaz így az utolsó június 24-én lesz.

Viszont így széthúzva sokkal jobban lehet rá tanulni.

Van a vizsga, utána egy nap pihenő, és elkezdesz tanulni a következőre.

Sokat tanulj de szünetekkel, pl. reggel 3 óra, napközben 2 óra, lefekevés előtt 3 óra. És ha ezt 4-5 napig csinálod simán tudni fogod az anyagot!

A vizsga előtti utolsó napon pedig ne tanulj, hanem csak az anyagot nézd át mégegyszer, hogy rögzüljenek a dolgok!

Sokkal kevésbé alaposan kell tudni az anyagot, mint a gimiben. Mivel 500 oldalból tényleg csak a lényeget kérdezik, még gimiben a 30 oldalból szinte bármit.

2010. máj. 14. 23:45
 28/31 anonim ***** válasza:
100%
Én pont azt vettem észre, hogy gimiben csak a lényeget kellett tudni. De egyetemen minden kis szarba belekérdeznek.
2010. máj. 14. 23:47
 29/31 anonim ***** válasza:
100%
Most egy 500 oldalas könyvet fizikai képtelenség szóról szóra tudni.
2010. máj. 14. 23:58
 30/31 anonim ***** válasza:
100%
Még hogy csak a lényeget? Lehet, hogy a sima tárgyaknál csak a lényeget, de nálunk van félévente 2-3 olyan tárgy, ami direkt arra megy rá, hogy minél több embert meghúzzanak. Na ezeknél a vizsgáknál olyat is kérdeznek, ami benne sincs a (szó szerint, és saját tapasztalatból írom) könyvben! Most is épp egy ilyennel szenvedek tavaly óta... :S hja és kb. 4-500 oldalt kell rá tanulni
2010. máj. 15. 10:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!