Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Egyetemisták! Azt a rengeteg...

Egyetemisták! Azt a rengeteg anyagot hogy tanuljákot meg? Mekkora mennyiséget kell tanulnotok?

Figyelt kérdés
2010. máj. 14. 21:35
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
30%
Puskázunk, ha nem lehet akkor meg UV.
2010. máj. 14. 21:42
 2/31 anonim ***** válasza:
87%
Én még soha életembe nem puskáztam se suliba se egyetemen... Mer béna vagyok és úgyis lebuknék
2010. máj. 14. 21:44
 3/31 anonim ***** válasza:
100%

Nem vizsga előtt 1 órával kezdünk el készülni rá (legalábbis én személy szerint). Sok ismétléssel, gyakorlással, megértve az anyagot. Memorizálni kell. Nekem van olyan tárgyam amire 170 oldalt kell megtanulnom, van, amire csak 40et. Van, amire kb 6-700 diát (főként teleírva). Nekem menni szoktak a számonkérések, elég jól teljesítek.

19/L

2010. máj. 14. 21:46
 4/31 anonim ***** válasza:
100%
Úgy, hogy leülsz és magolsz, ez főleg vizsgaidőszakban marha jó amikor napi 10-12 órán át ezt csinálod. Elég sokat kell tanulni, de majd úgyis meglátod:)
2010. máj. 14. 21:46
 5/31 anonim ***** válasza:
81%

Pontosan. Van, amit le kell ülni, és be kell magolni (pl.: egyes mikrovezérlők tulajdonságai). Van, amit csak meg kell érteni(pl.: programozás). De van olyan is, amit be kell gyakorolni (pl.: analízis feladatok).

Ugyanakkor az egészséges szelekció sem árt. Vannak teljesen felesleges tantárgyak, amit még a tanár is leszar. Az olyat ki kell puskázni.

Az se árt, ha egyáltalán bejár az ember az órákra és próbálja felfogni az anyagot. Természetesen bejárni is csak oda, ahova van értelme. Ha a tanár csak felolvassa a diákat, annak nincs.

Nem csak a pótzh-ra meg az utóvizsgára kell készülni, hanem már az elsőre is.

Meg ugye az se hátrány, ha érdekel amit tanulsz(a felsőoktatásban már illene). Ami pedig érdekel, azt könnyebben tanulod meg.

2010. máj. 14. 22:02
 6/31 anonim ***** válasza:
64%
Nekem átlag 500 oldalt kéne megtanulnom vizsgánként. De mivel ezek mind fölösleges tárgyak, ezért puskázok. Képtelen lennék ennyi baromságot megtanulni...
2010. máj. 14. 22:03
 7/31 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy szoktam tanulni, hogy jelölőfilcezek. Ettől nem leszek okosabb, de ad egy olyan érzést, hogy most ettől megtanultam :D Amúgy semmi extra, figyelmesen olvasok, ami nehezen megjegyezhető, azt meg kijegyzetelem.

A mennyiségről nem tudok nyilatkozni, elég sok. De nem a mennyiség a durva benne, hanem sokszor inkább a nyelvezet. Kissé távol áll a sulis tankönyvek nyelvezetétől.

2010. máj. 14. 22:05
 8/31 anonim ***** válasza:
100%
Na most a hétfői vizsgára megnéztem, hogy miket kell tudni, ez kb. 11x20 dia, plusz 5 darab 20-40 oldal közötti olvasmány. Ez pont nem para, mert érdekes a tárgy, de vannak durvábbak, amik egyrészt hosszabbak, másrészt halál unalmasak.
2010. máj. 14. 22:09
 9/31 anonim ***** válasza:
100%

Úgy, hogy leülök. Bár most annyira nekem se megy, előző félévben jobban bírtam a strapát. Meg év közben nem árt tanulni...

Meg a nehezebb összefüggésekhez jegyzetet vagy ábrát szoktam csinálni:) Nekem sokat segít, mert elég vizuális vagyok. De van, ami csak magolással megy:/

2010. máj. 14. 22:10
 10/31 anonim ***** válasza:
100%
Hehe, én inkább nem számolom össze, mert csak elkeserednék:)
2010. máj. 14. 22:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!