Egyetmisták/főiskolások, nálatok hogy megy ez a cserebere dolog vizsgaidőszak előtt/alatt?
Bár nekem ez még "csak" a második félévem és még 2 hét van a szorgalmi időszakból, de már most kezd elegem lenni a "légyszi küld ezt meg azt át" emberekből. Nem vagyok egy minden órára bejárós emberke, mondjuk a gyakorlatokon szinte kivétel nélkül mindig ott vagyok, előadások helyett meg inkább megveszem a könyvet és csinálok maganak valami jegyzet-féle dolgot, szóval nem vagyok egy kifejezett tanulógép, de azért megvan a magam esze.
Azonban így is egyre többen, egy több mindennel betalálnak, hogy jaj az emailemre küldd már el légyszi, magyarázd el ezt, magyarázd el azt, hát ma már úgy voltam vele hogy egy nagy lóf...t. Ha semmit nem ad cserébe, én ugyan miért adnék neki bármit is, végülis mostmár pénzre megy a játék (az UVdíjakra meg az újra felvett kreditek árára :D) és nincs sok kedvem jótékonykodni.
Persze, szoktam én is órai anyagot, jegyzetet, magyarázást kérni, de cserébe én is adok valamit, könyvet, jegyzetet, segítséget vagy egy ígértetet, hogyha pl. az illető a következő ... nemtom, mondjuk gazdasági matekra nem tud bejönni, én órán alaposabban leírok mindent és odaadom neki, szóval értitek.
Na hát akkor, nálatok mi a szitu ilyen téren?

Hát nálunk is uez volt, de nekem nem okozott gondot. Örültem, hogy segíthettem, és sosem tudod, hogy a másik hogyan tud majd később bármiben segíteni. Amúgy tényleg kellene csinálni egy közös fórumot/honlapot/közös mailcímet, mert nagyon leegyszerűsíti a dolgokat. Nekünk is volt, és nagyon bevált. Ha meg olyan jegyzetem volt, amivel kínlódtam napokat, hogy meglegyen, akkor nem reklámoztam, hogy kiírtam az 3224120 oldalas könyvet 40 oldalra, mert tudtam, hogy akkor mindenki elkezd tarhálni.
Amúgy én azt gyűlöltem, amikor kölcsönadtam valamit, és utána én futkoztam, hogy vizsga előtt 2 nappal visszaszerezzem.
Mindenképpen csináljatok valami közös megosztós oldalt, mert nagyon jó! És tök egyszerű, a "fenn van a honlapon, nézd meg ott, minden anyagomat feltettem", ezzel le lehet szerelni a kéregetőket!

Én bejártam órákra, de volt amire nem volt kedvem. Mindig mindent meg tudtam szerezni és leszartam a dolgokat. Ha arról volt szó kerülőúton szereztük meg a dolgokat, mivel sok jó anyag nem kerül a linkek kezébe. Az infoért kutatni kellett, de mindig megcsináltuk. Tőlünk is megkapta az anyagot bárki, mivel szerintem az közkincs volt. Volt, hogy a kérdéseket szereztük meg zh-ra és nem baszakodtunk vele, hanem finoman kiment az info. Viszont volt, aki ezt benyelte, na ők utána soha semmit nem kaptak. Ez egy ilyen cigány dolog volt a részükről, de mi is visszaadtuk.
Szerintem azzal, hogy kidolgozol valamit tanulsz. Úgyhogy a befektetett munka egy része a fejedben is már megvan.

09:07 Igen én sem szeretem ha még nekem kell utána járni hogy hol a jegyzetem. Én csak azoknak adom oda akikkel jóban vagyok és azonnal le tudják fénymásolni, hogy ők utána kiknek adják tovább az már nem érdekel. Gimiben volt még hogy olyannak is odaadtam akivel nem sokat beszéltem, mert ott annak azért nem volt annyira nagy tétje.
Bár én is tapasztaltam már az életben és nem csak jegyzet terén, hogy általában az ember nem attól kapja vissza akinek szívességet tett, hanem olykor másik irányból jön a segítség. Mondjuk ezt nem szeretem. Én a kapok adok viszonyt szeretem.

Nálunk ugyanez volt. Tőlem és 1-2 barátnőmtől kérték a jegyzeteket, előtte és utána hozzánk sem szóltak, és nem is viszonozták a segítséget.
Nekem nem azzal volt bajom, hogy kérnek tőlem valamit, mert szívesen segítek másoknak és nem is várom el, hogy ezt mindenképp viszonozzák. Úgy gondolom, a ,,köszönöm"-ön kívül nem azt kellett volna kapnom, hogy max. köszönnek nekem az utcán. Rájuk sosem számíthattam semmiben, soha nem beszélgettek velem, és nem csak egy alkalommal jöttek hozzám jegyzetért. Ez az, ami zavart, hogy kihasználtak.
Aztán vége lett, találtak mást, aki minden szó nélkül odaadott nekik mindent, amit csak akartak.
Nem érdekelt, hogy nem hívtak soha sehová,ilyen emberekkel én nem is akartam volna menni sehová, megvolt a saját baráti köröm, akikkel sokat segítettünk egymásnak és rájuk számíthattam mindig.

Jaaaj, hogy oda ne rohanjak, vadidegen emberek nem hiszem, hogy szoktak zaklatni titeket jegyzetért okoskák mivel konkrétan azt sem tudják ki fia borja vagytok. Akikkel meg nap mint nap együtt vagy, arra jók, hogy a társaságod legyenek, de arra, hogy te segíts nekik, már nem?
Amúgy meg azért cigányozol, mert én nem kotlok a mágikus jegyzeteimen, hanem még a netre is képes vagyok feltölteni és nem értem, hogy miért kell úgy féltegetni? Szar már neked, hallod. De tök mindegy, én szívesebben vagyok jóban egy rakás emberrel, minthogy dugdossam a jegyzeteimet, és mindenki szarjon rám.

lassan majd rájössz,hogy egyedül nem fogod tudni csinálni,csapatban egyszerűbb
nekünk van közös mailcimünk,van jegyzetfeltöltő oldalunk,és msnen is rengeteg tankörtárs,alsóbb felőbbéves fenn van...
ha két hétig szenvedtem valami kidolgozásával,akkor anniyt,attol még odaadom,elküldön,nem lesz nekem kevesebb ettől,és ugyanugy én is megkapok mindet...hogy van jópár olyan aki csak elkér és nem ad semmit? van...és? de nekem is továbbadja azt amit mástól elkért...
ilyen hozzáállással nagyonhamar kiközösitve leszel...

Én sem dugdosom a kúrva jegyzeteket,ha kell valakinek odadom,én is szoktam kérni. Nem értem miért nem lehet odadni,akkor is ha lusta valaki és nem jegyzeteli ki magának. Az az ő baja,megtanulnia attól még ugyanugy meg kell,de zat sem értem ez miért zavar téged? Attól hogy odaadod neki még nem vizsgázik belőle 5-re.. ha meg igen,azt is leszarom:D
nekem mindig visszahozzák ha odaadok valamit,és én is ugyanugy elkérem ami nekem nincs meg és vissza is szolgáltatom időben. Így nem utálnak,nem közösitenek ki,stb szerintem ez fontos.. hogy ne egy irigy rosszindulatú stréber szardarabnak nézzék az embert,aki csak azért nem adja oda az anyagot,mert azt ő dolgozta ki:D Nálunk is vannak ilyen pattanásosfejü,undok szemüveges irigy f@szjancsik

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!