20 évesen lehetek még magántanuló?
Figyelt kérdés
Nem vagyok már tanköteles, 97-es vagyok, 18 éves koromig voltam az, amikor még érettségis osztályba jártam. Onnan jöttem át szakmunkásba, de amikor megbuktam szakközép 11.-ben, 2.-ik félévtől már nem voltam tanköteles, akkor töltöttem pont be a 18-at. Azért kérdem, mert a későbbiekben szeretnék leérettségizni, meg még valamit utánna. Ha meglesz a szakmunkásvizsgám, már 21 évesen csak esti tagozaton tehetek érettségit? Vagy hogy megy ez? Valaki el tudná magyarázni, nagyon fontos lenne? Most az érdekelne legjobban, hogy szakmunkásban lehetek e magántanuló még idén, vagy inkább jövőre legyek az 11.-től ha végzős leszek? Most is nagyon jó lenne ez a magántanulóság!2017. márc. 17. 18:23
1/1 anonim válasza:
Ennyi idősen már mindegy hogyan tanulsz, jelentkezhetsz érettségire, de meg kell hogy legyen az elvégzett 12. osztály, ha ez nincs akkor először azt kell letudnod, persze jelentkezhetsz osztályozóvizsgára, ha egyedül képes vagy rá felkészülni. De ez mivel baromi nehéz legjobban úgy jársz ha elmész egy esti középiskolába heti 2-3 alkalommal szokott lenni délutánonként, ott beléd verik azt ami nagyon muszáj, általában 1-2 évet el kell ott időznöd, de mellette eltudsz menni dolgozni egy olyan helyre ami átmenetileg jó hogy éhen ne halj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!