Földrajzból hogy kell kiszámitani az idő eltolódást?

Nagyon egyszerű
Pl.
A pont Ny.h. 50° ?ó
B pont K.h. 30° 15ó
Mivel nem egy féltekén vannak ezért összeadjuk 50+30=80°
1°=4perc 80*4=320perc
Átalakítjuk órára 320perc=5ó 20 perc
Keleten van mindig több idő ezért kivonjuk a 15 órából
15ó-5ó 20 perc=9ó 40perc
Felelet:Az A pontban 9 óra 40 perc van.
Remélem tudtam segíteni

1 vagyok
9-es tankönyv?
Szlovákiábol vagyok én 4-ben tanultam ami MO-n 3-nak felel meg.

Milyen 4?ált vagy közép?:D
Nálunk úgy van 7-10 osztályig tanítják, én most vagyok 11-es és előrehozom, mivel választott, jövőre kevesebb tantárgy.

Másképp közelítve, a föld 24 óra alatt fordul 360 fokot, azaz óránként 15 fokot. Tehát, ha egy helytől 15 fokra jelölöm meg a másikat, akkor egy óra az időeltolódás.
Ha ez keletre van akkor ott 1 órával több van /ha utánagondolsz, ott hamarabb sötétedik/.
Ezzel a logikával, bármikor kitalálhatod, ha ismered a pontok földrajzi koordinátáit. A kelet-nyugati irányra persze figyelni kell.
üdv: StMiklos

én meg 2. vagyok megint:)
MO-n 7.osztálytól van 10-ig. Érdekes :S :)
nincsen semmilyen tankönyve, sajnos atlasza sincsen mert vissza kellett őket adnia... az egyik osztálytársa kért könyvet de a suliban alig akartak neki adni...
na most leírom (az érintett):D 9.-ben 10.-ben semmiféle számítást nem vettünk általánosban meg rengeteget hiányoztam betegségeim miatt... lehet hogy hülyének néztek érte de sajnos ez van... az első kommentelőnek köszönöm mostmár értem és valamiből muszáj érettségizni a többi mégrosszabb
köszönöm szépen mindenkinek

Dehát atlasza csak lesz bent írásbelin nem??Mert anélkül nem megy semmire!
Nekünk csak csütörtökön szedik be, h átnézhessék
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!