Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Földrajzból hogy kell kiszámit...

Földrajzból hogy kell kiszámitani az idő eltolódást?

Figyelt kérdés
A testvérem most csütörtökön éretségizik és nem igazán megy neki a földrajz, és néhány számitást nem ért belöle. Az interneten se talált semmit sem az idő eltolódással kapcsolatban és gondoltam hogy itt azért egykét válasz hasznos lesz számára.
2010. máj. 9. 18:33
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon egyszerű

Pl.

A pont Ny.h. 50° ?ó

B pont K.h. 30° 15ó

Mivel nem egy féltekén vannak ezért összeadjuk 50+30=80°

1°=4perc 80*4=320perc

Átalakítjuk órára 320perc=5ó 20 perc

Keleten van mindig több idő ezért kivonjuk a 15 órából

15ó-5ó 20 perc=9ó 40perc

Felelet:Az A pontban 9 óra 40 perc van.

Remélem tudtam segíteni

2010. máj. 9. 18:45
 2/9 anonim ***** válasza:
Én is csütörtökön érettségizem :S amúgy nem kel lhozzá tanulnia sem, mert az atlaszban van olyan résza térképben, be van hálózva az egész, csak ott kell számolnia:) de am. 9-es tk.
2010. máj. 9. 18:56
 3/9 anonim ***** válasza:

1 vagyok

9-es tankönyv?

Szlovákiábol vagyok én 4-ben tanultam ami MO-n 3-nak felel meg.

2010. máj. 9. 18:59
 4/9 anonim ***** válasza:

Milyen 4?ált vagy közép?:D

Nálunk úgy van 7-10 osztályig tanítják, én most vagyok 11-es és előrehozom, mivel választott, jövőre kevesebb tantárgy.

2010. máj. 9. 19:01
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Másképp közelítve, a föld 24 óra alatt fordul 360 fokot, azaz óránként 15 fokot. Tehát, ha egy helytől 15 fokra jelölöm meg a másikat, akkor egy óra az időeltolódás.

Ha ez keletre van akkor ott 1 órával több van /ha utánagondolsz, ott hamarabb sötétedik/.

Ezzel a logikával, bármikor kitalálhatod, ha ismered a pontok földrajzi koordinátáit. A kelet-nyugati irányra persze figyelni kell.

üdv: StMiklos

2010. máj. 9. 19:03
 6/9 anonim ***** válasza:

1 vagyok

általános 4-ik

2010. máj. 9. 19:10
 7/9 anonim ***** válasza:

én meg 2. vagyok megint:)

MO-n 7.osztálytól van 10-ig. Érdekes :S :)

2010. máj. 9. 19:11
 8/9 A kérdező kommentje:

nincsen semmilyen tankönyve, sajnos atlasza sincsen mert vissza kellett őket adnia... az egyik osztálytársa kért könyvet de a suliban alig akartak neki adni...

na most leírom (az érintett):D 9.-ben 10.-ben semmiféle számítást nem vettünk általánosban meg rengeteget hiányoztam betegségeim miatt... lehet hogy hülyének néztek érte de sajnos ez van... az első kommentelőnek köszönöm mostmár értem és valamiből muszáj érettségizni a többi mégrosszabb

köszönöm szépen mindenkinek

2010. máj. 9. 20:36
 9/9 anonim ***** válasza:

Dehát atlasza csak lesz bent írásbelin nem??Mert anélkül nem megy semmire!

Nekünk csak csütörtökön szedik be, h átnézhessék

2010. máj. 10. 17:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!