Hogyan kell a germanisztika szakiránynál kiszámítani az elért összeget, ha a nyelv emelt szintű érettségi követelmény?
Ezen az oldalon hogyan kell kiszámítani a pontokat, hogyha én a DE-BTK-ANK germanisztika szakirányra szeretnék jelentetni? Mert ugye, ki kell pipálni az "Érettségi Eredményeknél" a német (nyelv) ágnál, hogy "?2", mert emelt szintű érettségi a követelmény.
Akármit írok be, csakis ezt adja ki:
"A pontszámítás nem lehetséges!
Az érettségi eredmények nem tesznek eleget a szak követelményeinek!" - még úgy is hogyha 100% minden + 5-ös minden ..
mit kell kipipálni? végig olvastad, hogy az a rész mire vonatkozik? mert ,hogy nem a német nyelvre az hót sicher...
2 Matematika: eredményemet a 2005-ös év végi eredményemmel szereztem. Idegen nyelv: eredményemet nyelvvizsgával szereztem, és olyan szakra jelentkezem, ahol adott nyelvből emelt szintű érettségi a követelmény (anglisztika, germanisztika, romanisztika szakok bizonyos szakirányai). Egyéb jelentkezési hely esetében tehát a négyzetet nem kell megjelölnöd!
"olyan szakra jelentkezem, ahol adott nyelvből emelt szintű érettségi a követelmény (anglisztika, germanisztika, romanisztika szakok bizonyos szakirányai)" - [link]
"Érettségi követelmények
Az alábbi vizsgák közül egyet kell választani:
angol nyelv
emelt szintű érettségi
vagy
német nemzetiségi nyelv
emelt szintű érettségi
vagy
német nemzetiségi nyelv és irodalom
emelt szintű érettségi
vagy
német nyelv
emelt szintű érettségi"
innen szedtem, hogy a németre vonatkozik..
még mindig nem értem a problémádat én gondtalanul kiszámítottam az anglisztikás pontjaimat ahova szintén emelt nyelvi érettségi kell
Azt a ?2-es cuccot meg nem kell kipipálnod, de be is másoltam neked, légyszíves olvasd végig és értelmezd
bocsi, akkor lehet hogy csak én értettem félre..
de sajnos még mindig nem értem..
"Idegen nyelv: eredményemet nyelvvizsgával szereztem, és olyan szakra jelentkezem, ahol adott nyelvből emelt szintű érettségi a követelmény (anglisztika, germanisztika, romanisztika szakok bizonyos szakirányai). Egyéb jelentkezési hely esetében tehát a négyzetet nem kell megjelölnöd!" - ezek alapján azt hittem, hogy ha én germanisztikára szeretnék jelentkezni, akkor az adott nyelvből emelt szintű érettségi a követelmény és ki kell pipálni a "?2"-t, mivel ez egy elvárt dolog és nem számítják bele. (mert nyilván aki oda jelentkezik annak meg kell csinálni az emelt szintűt.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!