Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A tanulok körében már divat...

A tanulok körében már divat lett a tanárra fogni, hogy nem tudják a matekot vagy a fizikát?

Figyelt kérdés
már nem tudom hány ezerszer olvastam, hogy:"nem tehetek róla ,hogy hülye tanárom van és nem jól magyaráz". Szerintem a többség(kijelentem, hogy a többség...nem általánosítok) nem is figyel órán. meg önkéntesen nem old feladatokat otthon.
2010. máj. 8. 19:27
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
76%
ez egyenfuggo. de nekem pl gimnaziumban szornyu matektanarom volt, es alig ertettem vmit a magyarazataibol. itthon sem tudtam magamtol rajonni a dologra, aztan talaltam egy nagyon jo kulon matektanart, es o eleg szepen felhozott. vannak igenis rossz matektanarok.
2010. máj. 8. 20:32
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

nálunk a matektanár olyan volt, hogy emelt matekon (mondjuk a csop fele emelt angolos akart lenni, csak ahhoz is túl hülye volt...)a csoport kb 20%-a értette h mit akar. A többinek gőze sem volt h mit akar.

De én nagyon bírtam!

2010. máj. 8. 20:37
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Is-is. Múlik a tanáron és a diákon is. Ha jó a tanár, és érdeklődik a diák, akkor értelemszerűen eredményes a diák. Ha jó a tanár, de rosszabb a tanuló, akkor megszeretheti, megértetheti vele az anyagot, tárgyat. Saját példa. Volt egy osztálytársam, aki szabályosan úgy olvasott, mint egy másodikos. Mikor átkerültünk ötödikbe kaptunk egy fantasztikusan jó magyartanárt. És csodák-csodájára sikerült a leányzót megtanítani úgy olvasni, ahogy egy felsősnek illik. Azóta a lány gönyörűen olvas, sokszor ő olvassa fel a beszédeket az iskolai rendezvényeken (8-osok vagyunk). Ha rossz a tanár, de jó a diák, akkor lehet jó is a tanuló, de lehet rossz is. Szintén saját példa. Megkaptuk a fizika tanárnőnk hetedikben és nem értettem a fizikát. Akárhogy tanultam, nem értettem, nem láttam át az összefüggéseket. Pedig a tanáraim szerint egy jó képességű gyerek vagyok. Elment a tanárnő, mert teherbe esett. Kaptunk egy fizikatanárt, aki szintén fantasztikusan jó. Mióta ő tanít (durván 2 hónapja) értem az anyagot. Véletlen ez? A tanárunknak számít, hogy mindenki értse, reális példákkal magyaráz, érdekesen tanít. Figyel ránk. Az előző tanár pedig nagyon elvont példákkal tanított, szárazan, unalmasan. Ha egy ember értette is, akkor továbbléptünk. Rossz tanár, nem tanuló, nem érdeklődő diák... hát... nem fogja a tanár segíteni, ösztönözni a diákot, hogy tanuljon, értse meg. Ez az én véleményem.

14/l

2010. máj. 8. 20:38
 14/17 anonim ***** válasza:
67%
Hat az en fizikatanarom osztalyfonokit tart fizikan, majd ot percben ledaralja az anyagot, majd feladja jegyzetelni es ad egy rakas hazit.. Egyszeruen fogalmam sincs, hogy mirol van szo. Persze az en hibam is, mert mar annyira utalom a fizikat (ami azzal kezdodott, hogy nem ertem meg oran; erdekes, mindent ugy tanulok, hogy figyelek oran es aztan itthon egyszer atolvasom es tudom, a fizika megsem megy igy..) hogy meg sem probalom megtanulni kulon, abbol meg, amit o magyaraz, nem tudok tanulni. Szoval puskat irok es orulok a negyesnek. Pedig pl matekbol szinotos vagyok, szoval azt se lehet mondani, hogy nem mennek a real tantargyak, mert de.. Szoval igenis van, amikor nem a tanulo a hibas. De sokan rafogjak, en is latom, hogy rengetegen a matektanart hibaztatjak, amikor nem ertik meg, holott csak nem tanulnak. Nekem megy haziiras, otthoni tanulas nelkul is a matek otosre, ezert tudom, hogy szegyen, de neha megengedem magamnak, hogy ezt ellogjam es igy is otost irok; de akinek nem megy, az miert nem gyakorol? A tanar csak elmagyarazni tudja, nem tudja a fejebe tenni az anyagot.
2010. máj. 9. 02:09
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a matek és a fizika tanárom ugyanaz a nő. Az egész osztály imádja:D Az osztály átlaga ilyen 3,5 körül van. Szóval vannak 2-es tanulók is. Mégis imádja az osztály mert tisztában van vele hogy nagyon jól magyaráz órán érti is mindenki csak következőre felejtik el. És senki nem hibáztatja őt még a szülei elött sem:D Embernek is nagyon jó (még a diszkalkuliás diák is szereti).
2010. máj. 9. 16:00
 16/17 anonim ***** válasza:

Műszaki középiskolába járok, és az a fizikatanár akit mi kaptunk azt csinálja, hogy bejön, elmondja hogy "Tisztelettel mondanám a következőket", itt félbehagyja, csapkodja naplóval az asztalt es kimegy. Lecseréltetni nemtudjuk.. Különtanárhoz járok heti egyszer suliidőbe (2500ft/óra) hogy letudjam rakni a közép fizika érettségit. Ennyit arról h nem a tanár a hülye.

Ja és tudjatok hogy osztalyoz? Random. Megy vegig a naplón és ír valamit. Azse baj ha a gyerek hianyzik mert beteg, és ott sincs, de lazán beírja felelésnek :'D

2014. aug. 28. 01:35
 17/17 anonim ***** válasza:

A téma szempontjából 3 típusú diák van:

1) Gyors felfogású, segítség nélkül/minimális segítséggel is megtanul bármit, számára felfoghatatlan, hogy egyesek hogy nem foghatnak fel olyan dolgokat, ami számára alapnak tűnik (öhm... szerencsém van, én is ebbe a kategóriába tartozom:)

2) Lusta dög, nem figyel oda órán, nem érdekli semmi, épphogy átbukdácsol év végén. Általában nem szereti bevallani, hogy lusta és les*arja a tanulást, inkább a tanárra fogja, meg azzal érvel, hogy "az osztály fele egyest kapott"

3) Van olyan, hogy tényleg sz*r a tanár. Amikor egy osztály átlaga 2 körül van, vagy még alatta, akkor az szerintem a tanárt minősíti. Nekem volt ilyen matektanárom, amúgy rettenetesen jófej volt, de az osztály felét megbuktatta. Az is hülye volt, aki hozzánk küldte nyolcadikban, mivel végzősöket tanított mindig.

Ugyanezzel az osztállyal tizedikben kaptunk egy nagyon jó tanárt, aki egyrészt nagyon jól magyarázott, másrészt addig nem nyugodott, amíg (majdnem) mindenki meg nem értette az anyagot. Számára nem volt hülye diák, csak nehéz felfogású és lusta :) Érettségi előtt ingyen korrepetálást is tartott. 4,5 lett az érettségi átlagunk matekból.

2014. aug. 28. 23:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!