Jogosan törölték a jegyem a neptunból, vagy panaszt
tehetek a tanulmányi osztályon?
Figyelt kérdés
Az ELTE harmadéves hallgatója vagyok. Tegnap kaptam egy e-mailt, miszerint egy előző félévben teljesített tárgyamhoz tartozó jegyet töröltek a neptunból, mivel a tantárgy előfeltétele nem teljesült.
Ha fel tudtam venni a tárgyat és sikeresen el is végeztem, jogtalannak tartom az eljárást, mégha nem is teljesült az előfeltétel. Ha a rendszer engedte, hogy felvegyem a tárgyat, és a jegy már beírásra került, nem szabadna törölniük. A rendszernek ilyen esetben nem szabadott volna engednie, hogy felvegyem a tárgyat.
Van erre valamiféle szabály amire hivatkozok, vagy jogosan játak el a tanulmányi hivatalban? Fontos ez számomra, mivel végzős vagyok és nagyon nem szeretnék emiatt egy évet csúszni. Válaszaitokat előre is köszönöm!
azt még megpróbálhatod h felveszed ami az előfeltétel és ha sikerül megkéred őket h írják vissza a jegyet.
2017. febr. 17. 22:15
12/22 A kérdező kommentje:
Felvettem idén azt ami az előfeltélel, de sajnos ugye az még nem számít. Leadtam egy kérvényt és ha elfogadják, akkor az előfeltétel teljesites után visszaírják a jegyet, tehát lehet nem csúszok. Remélem szerencsével járok. Legalább tanultam az esetből. Sajnos nem tudtam, hogy van ilyen. Mégegyszer minden hasznos választ Köszönök!)
2017. febr. 18. 02:32
13/22 anonim válasza:
Ezt ne sértésnek vedd.
Ugye ebből a példából is látszik hogy az emberek nagy részének a legnagyobb baja a nagymértékű tájékozatlanság... hogy nincsenek tisztában olyan dolgokkal, amik kihatással lehetnek rájuk.
2017. febr. 18. 10:06
14/22 A kérdező kommentje:
Lehet kicsit másképp vélekedünk. Én elismerem, hogy az én hibám ez a helyzet, viszont sokkal több tájékoztatót kéne tartani a diákoknak. Persze mindenki utánaolvashat, de amit most látok, hogy sok dologban egyátalán semmi rálátása nincs a hallgatóknak. Természetesen ezt nem itt fogjuk megoldani, csak azt mondom a tájékozatlanságért nem feltétlenül csak a diák tehet, ha nem tudja mi mindent kéne átrágnia. De mimdenkinek meg lehet erről a saját véleménye.
2017. febr. 18. 12:55
15/22 A kérdező kommentje:
Lehet kicsit másképp vélekedünk. Én elismerem, hogy az én hibám ez a helyzet, viszont sokkal több tájékoztatót kéne tartani a diákoknak. Persze mindenki utánaolvashat, de amit most látok, hogy sok dologban egyátalán semmi rálátása nincs a hallgatóknak. Természetesen ezt nem itt fogjuk megoldani, csak azt mondom a tájékozatlanságért nem feltétlenül csak a diák tehet, ha nem tudja mi mindent kéne átrágnia. De mindenkinek meg lehet erről a saját véleménye.
2017. febr. 18. 12:58
16/22 anonim válasza:
Ebben az esetben a hallgatónak csak 2 dolgot kell árágnia (erről pedig kap is tájekoztatást mindenhol): a tágyleíràsokat és a Tvsz-t.
2017. febr. 18. 13:46
17/22 anonim válasza:
Ne haragudj nem bántani akarlak, de egy felnőtt ember hogy lehet ennyire szétszórt? Az egyetemek pedig igenis teljes körű felvilágosítást adnak mindenről, csak tudni kell utánajárni a dolgoknak. Ez nem középiskola, hogy az osztályfőnök tutujgasson és mindent a szádba rágjon. Én anno szinte fejből tudtam a tanegységlistámat (ez alap). Még egyszer bocsánatot kérek, de nem szeretem ha valaki nem figyel oda alapvető dolgokra.
2017. febr. 19. 01:56
18/22 anonim válasza:
"Ne haragudj nem bántani akarlak, de egy felnőtt ember hogy lehet ennyire szétszórt?" mhát elég sok a tanulnivaló meg odafigyrlni való sok egyetemen, és sok helyen tényleg nem mondják el , többféleképpen többérttelműen mondják el..
attól h valaki felnőtt még nem jelenti azt h tudnia kell mindent vagy ért is hozzá.
2017. febr. 19. 10:50
19/22 anonim válasza:
Hát pedig de. Felnőtt ember, elvárható hogy a rá vonatkozó dolgokkal felnőtt emberként legyen tisztában, legyen önálló és nézzen utána, mert senkit nem fog érdekelni ha nem tud valamiről mert neki nem mondták rl...
Elmész bankba hitelért... aláírod a szerződést a kapott tájékoztatás után, de utána nem az ügyintéző hibája lesz ha te nem olvastad el a szerződést, és utólag gond lenne az apró betűs résszel
2017. febr. 19. 11:07
20/22 anonim válasza:
Azért ne bántsatok szegény kérdezőt, szerintem nem követett el olyan nagy hibát, ez azért nem olyan mintha csalt volna egy vizsgán vagy ilyesmi. Elgondolkoztató, hogy bár nem volt meg a tárgy előkövetelménye, mégis sikeresen tudta teljesíteni a tárgyat, tehát lehetséges, hogy nem is lett volna indokolt ennek előírása.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!