Jogosan törölték a jegyem a neptunból, vagy panaszt tehetek a tanulmányi osztályon?
Az ELTE harmadéves hallgatója vagyok. Tegnap kaptam egy e-mailt, miszerint egy előző félévben teljesített tárgyamhoz tartozó jegyet töröltek a neptunból, mivel a tantárgy előfeltétele nem teljesült.
Ha fel tudtam venni a tárgyat és sikeresen el is végeztem, jogtalannak tartom az eljárást, mégha nem is teljesült az előfeltétel. Ha a rendszer engedte, hogy felvegyem a tárgyat, és a jegy már beírásra került, nem szabadna törölniük. A rendszernek ilyen esetben nem szabadott volna engednie, hogy felvegyem a tárgyat.
Van erre valamiféle szabály amire hivatkozok, vagy jogosan játak el a tanulmányi hivatalban? Fontos ez számomra, mivel végzős vagyok és nagyon nem szeretnék emiatt egy évet csúszni. Válaszaitokat előre is köszönöm!
Jogosan törölték.
A te felelősséged is hogy ellenőrizd, megcsináltad-e az előkövetelményeket.
Amennyiben ők azt látják ellenőrzésnél, hogy megcsináltál egy tárgyat de nincs meg az előkövetelménye, az bizony érvénxtelen és törlik.
De a felháborodás helyett inkább olvasd végig a Tvsz-t... nem ártana ha mindenki tisztában lenne vele. De sajnos csak kevesen.
Az pedig nem mérvadó, hogy a neptun mit enged és mit nem, az csak egy tàjékoztató és segédrendszer.
Ott előfordulhat szoftver és emberi hiba is..
A mérvadó mindig is az elfogadott és hitelesített tàrgyleírás mely tartalmazza a követelményeket is, illetve a tvsz.
Jogosan törölték. A TVSZ-ben benne van.
De azért menj be vagy hívd fel őket, hogy nem-e lehetne valamit csinálni vele, mert sok múlik rajta. Nálunk volt már olyan, hogy elengedők voltak és bennthagyták..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!