Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Jogosan törölték a jegyem a...

Jogosan törölték a jegyem a neptunból, vagy panaszt tehetek a tanulmányi osztályon?

Figyelt kérdés

Az ELTE harmadéves hallgatója vagyok. Tegnap kaptam egy e-mailt, miszerint egy előző félévben teljesített tárgyamhoz tartozó jegyet töröltek a neptunból, mivel a tantárgy előfeltétele nem teljesült.

Ha fel tudtam venni a tárgyat és sikeresen el is végeztem, jogtalannak tartom az eljárást, mégha nem is teljesült az előfeltétel. Ha a rendszer engedte, hogy felvegyem a tárgyat, és a jegy már beírásra került, nem szabadna törölniük. A rendszernek ilyen esetben nem szabadott volna engednie, hogy felvegyem a tárgyat.

Van erre valamiféle szabály amire hivatkozok, vagy jogosan játak el a tanulmányi hivatalban? Fontos ez számomra, mivel végzős vagyok és nagyon nem szeretnék emiatt egy évet csúszni. Válaszaitokat előre is köszönöm!

2017. febr. 16. 17:38
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%

Jogosan törölték.

A te felelősséged is hogy ellenőrizd, megcsináltad-e az előkövetelményeket.

Amennyiben ők azt látják ellenőrzésnél, hogy megcsináltál egy tárgyat de nincs meg az előkövetelménye, az bizony érvénxtelen és törlik.

De a felháborodás helyett inkább olvasd végig a Tvsz-t... nem ártana ha mindenki tisztában lenne vele. De sajnos csak kevesen.

2017. febr. 16. 17:46
 2/22 anonim ***** válasza:
100%
Elvileg szerintem van ilyen szabály, hogy neked ismerni kellene az előkövetelményi rendet, és ezért nem vehetsz fel ráépülős tárgyat, még ha valami technikai hiba miatt ezt megtehetnéd. De mindenképp beszéld meg a hivatallal/tanárodddal, méltányosságból szerintem meg kéne adniuk a jegyet.
2017. febr. 16. 17:47
 3/22 anonim ***** válasza:
100%
Itt senki nem fog tudni érdemi infót adni. Évfolyamtársam hasonlóképp járt, mint te, neki is töröltek jegyet. De egy telefont megér szerintem...
2017. febr. 16. 17:47
 4/22 anonim ***** válasza:
88%

Az pedig nem mérvadó, hogy a neptun mit enged és mit nem, az csak egy tàjékoztató és segédrendszer.

Ott előfordulhat szoftver és emberi hiba is..

A mérvadó mindig is az elfogadott és hitelesített tàrgyleírás mely tartalmazza a követelményeket is, illetve a tvsz.

2017. febr. 16. 17:48
 5/22 anonim ***** válasza:
100%

Jogosan törölték. A TVSZ-ben benne van.

De azért menj be vagy hívd fel őket, hogy nem-e lehetne valamit csinálni vele, mert sok múlik rajta. Nálunk volt már olyan, hogy elengedők voltak és bennthagyták..

2017. febr. 16. 17:49
 6/22 anonim ***** válasza:
39%
Egy telefont megér, de ehhez köze nincs a mèltányosságnak gyerekek. A szabàly az szabály, amit be kell tartaniuk, és ilyen esetekben kérvény sem jàtszik.
2017. febr. 16. 17:49
 7/22 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos jogosan törölték, máskor jobban kell figyelni.
2017. febr. 16. 17:54
 8/22 anonim ***** válasza:
59%
A lényeg, hogy ne arra hivatkozz, hogy neked jogod van a jegyhez, hanem csak kérjed a jegyed visszaállítását a helyzetedre tekintettel. Ha eddig nem volt semmilyen fegyelmi vagy egyéb gond veled, szerintem meg fogják adni.
2017. febr. 16. 17:58
 9/22 anonim ***** válasza:
Ilyen kérdésekkel egyébként miért nem a HK-hoz fordulsz?
2017. febr. 16. 21:04
 10/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a választ!
2017. febr. 17. 01:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!