Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Miért hagyják ott sokan a...

Miért hagyják ott sokan a felsőoktatást?

Figyelt kérdés
Ezt a mentalitást soha nem értettem. Ha valamit elkezdünk azt be is kell fejeznünk. Én például már első félévben tudtam, hogy rossz szakot választottam, mégis azt mondtam magamnak: "Ha beledöglesz is diplomát szerzel ezen a szakon, vagy legrosszabb esetben megvárod míg kirúgnak, de az, hogy önként feladd szóba sem jöhet." Szerencsére az előbbi forgatókönyv érvényesült (diploma). Van jónéhány ismerősöm, aki 1-2 félévvel a vége előtt hagyta ott a felsőoktatást, amikor már úgyis átrugdosnák. Azért egyáltalán nem mindegy, hogy papírral távozik vagy anélkül. Haszontalan diploma nem létezik, bármennyire is népszerű manapság ennek az ellenkezőjét hangoztatni.

2017. febr. 3. 00:43
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
72%
En ugy gondolom, hogy manapsag egyre tobb olyan diak jelentkezik egyetemre, aki nem oda valo. Eleinte a kozepiskolaban is mukodik a huzoero, illetve a vilag is azzal tomi a fejunket, hogy diploma diploma diploma. Ezt erzekelve, es latva az egyetemre keszulo kortarsakat, az a diak is teper a felveteliert, aki amugy "nem az a szint". Nem akarok bunko lenni, de igen, van olyan, aki nem az a szint. Megis osszekapar valahogy kinkeservesen eleg pontot, felveszik, szenved mar az elso evben, es akkor jon ra, hogy kar volt.
2017. febr. 3. 09:03
 12/13 anonim ***** válasza:
85%

"Ha beledöglesz is diplomát szerzel ezen a szakon"

Gratulálok! Vesztesz vele 3 évet és 3 év fizetett oktatást. Míg ha időben lépsz csak 1 évet.

Ja és évente keresel kb. 2 millió forintot...

Add össze!

2017. febr. 3. 09:14
 13/13 anonim ***** válasza:
Én azért hagytam ott, mert mentális betegségem lett. De ez annyira nem gyakori ok talán.
2017. okt. 13. 03:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!