Miért állnak sokan úgy az érettségihez, mintha az valami lehetetlennel határos, misztikus megpróbáltatás lenne?
A tanáraim, a családom, a távolibb rokonok, és az ismerőseim köreiben is rengetegen úgy álltak az érettségihez, mintha azt képtelenség lenne teljesíteni. Általános iskolától kezdve sokan idegeskedtek, féltek az egésztől előre.
Szerintem túlmisztifikált az egész érettségi-téma. Persze, fontos, hogy legyen. Mérföldkőként tekintenek rá, amiben valahol egyet is értek. Ehhez képest sok olyan középiskolás van, aki retteg a középszintű vizsgáktól is. A barátaim között is sokan ebben nőttek fel, én is. A vizsgák után meg csak egy dolog fordult meg a fejemben: "Ennyi volt? Erről szólt ez az egész?"
Tettem emelt szintű vizsgát is, ami természetesen kicsit más lapra tartozik. Ott azért megkövetelnek konkrétabb tudást is. De a legtöbb középszintű vizsga egy vicc.
Nektek mi a véleményetek erről?
Mert akinek számít a pont az azért izgul hogy meglegyen továbbá nem sok embernek van ebben tapasztalata...
Akinek meg nem számít az meg azért izgul hogy a 2-es meglegyen:)
Ha évekig nem tanultak semmit akkor nem a legkönnyebb dolog, de ahogy oldogatom az érettségi teszteket rájöttem, hogy nem is olyan nehéz.
18/ L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!