Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyan kell érvelni irodalomból?

Hogyan kell érvelni irodalomból?

Figyelt kérdés
Hogyan kezdenétek hozzá?Mit írnátok bele,hogyha arról kellene írnotok pl a számítógép hatása az emberiségre?
2010. ápr. 30. 07:34
 1/3 anonim ***** válasza:

Először is összegyűjtöd a gondolataidat, és általánosan összefogallaod a véleményed abevezetésben. Utána az összes szempontot, érvet bekezdésekben felsorolod. Minden bekezdésnek pedig állnia kell egy állításból magából, valamint az alátámasztásból, aemly lehet példa, kifejtés stb. (pl. állítás: vannak extrém hatásai is a számítógépnek, példa: több ázsiai országban éhenthaltak a gyerekek, miközben a szüleik WoW-oztak) Aztán a befejezésben mégegyszer összefoglalod az egészet.

Tartlaommal kapcsolatban nem adok ötletet, mert nem akarom az én véleményemet a szádba adni. Attól lesz meggyőző, ha a Te szubjektív véleményed van benne. Próbáld meg minél több oldalról megkzöelíteni, mert attól lesz meggyőző.

2010. ápr. 30. 07:39
 2/3 anonim válasza:

Mindig kell egy ún. tételmondat.

"A számítógép megjelenése alapjaiban változtatta meg életünket. Térhódítása nemcsak a kultúra, de a média világát is módosította stb. A számítógép felváltotta az írógépet, alternatívát jelent a posta számára (e-mail, msn, skype), magának a számítógépnek is külön formái vannak ma már: laptop, netbook, notebook stb."

Szóval ajánlott egy átfogó, általános tételmondatból kiindulni, melyekre az érveid alapulnak, melyet tulajdonképpen bizonyítasz, magyarázol a továbbiakban.

2010. ápr. 30. 07:44
 3/3 anonim ***** válasza:

"Utána az összes szempontot, érvet bekezdésekben felsorolod."

- Ez persze hülyeség volt. Természetesen én is tételmondatra gondoltam, de próbáltam elkerülni az ilyen kifejezések hasznáaltát.

2010. ápr. 30. 07:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!