Tényleg ilyen a bölcsész kar? Ennyire rossz a megítélése?
Nemrég elmentem pár haverjaimhoz Szegedre, akik egyetemisták már - én kihagytam egy évet - velük volt pár szaktársuk. Megkérdezték, hogy akkor mi a tervem és azt mondtam, hogy bölcsész karra megyek. Na, az 'idegenektől' érkezett pár komment.
- Ennyire rossz vagy matekból?
- Ennyire nincsenek terveid?
- Ott már egyetemi tanárok, se professzorok nincsenek...
- Jó unalmas életed lehet...
- Ennyire kell a diploma?
Egyrészt elég jó vagyok matekból, programozásra terveztem menni, az is megy, de inkább azt fogom csinálni, amit tényleg élvezek. Szal' vannak terveim is. De tényleg tele van céltalan léhűtőkkel, akik csak diploma miatt jelentkeznek oda? Meg tényleg unalmasok? Azért remélem találok pár alakot, akikkel lehet bulizni, vagy legalább meginni pár sört.
Károlira tervezek menni. Tényleg sok az 'okoskodó filozófus'? Már tényleg nem tanítanak ott egyetemi tanárok egyáltalán? Gondolom, akkor ezért van elhígulva Magyarországon - de nem csak itt - a terület, ami érdekel, mert rengetegen jelentkeznek oda, mert csak.
Nem igazán vagyok tisztában az 'egyetemi' élettel, milyen emberek járnak ide-oda-amoda... szóval elnézést, hogy alapvető dolgokra rákérdezek.
Köszönöm!
Lehet már kicsit későn láttam meg a kérdést, de nem tudok szó nélkül elmenni mellette. Én speciel 2 tanáris szakot viszek, nyelv-töri (ezért is definiálom magam bölcsésznek).
Elmondhatom, hogy az itt megszerzett tudás elképesztően nagy spektrumon felhasználható. Mondjuk persze az asszírológus vagy tibeti szakos még számomra is kicsit meglepő.
De felejtsük már el, hogy a diplomádat veszik fel a munkahelyre és te csak úgy ott vagy sallangnak. Igenis ha keményen dolgozol egyetemen, bármilyen szakkal el tudsz majd helyezkedni (és nem, nem gyorsétteremben).
Ja és léhűtők meg sz@rarcok mindenhol vannak. Előbbiek elég gyorsan kihullanak.
Amint látom a kedves kérdezőt nem kell győzködni, de hátha valaki idetéved és fényt gyújt nála ez a kis szösszenet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!