Tényleg olyan rossz a Debreceni Egyetem?
Én oda jártam és jó, de miért lenne rossz?
Én meg az ELTE bölcsészkaráról hallottam rosszat...
Akkor te nem tudod mi az, hogy sokat tanulni... Ajánlanék valami természettudományos képzést, akkor majd megtudod.
Nem véletlen az, hogy pl. anglisztikán 4,3-tól adták a legalacsonyabb ösztöndíjat. Egy mérnöki szakon meg 3,9-től már a legmagasabbat, mert ott a kettesért is vért kell izzadni, bölcsészkaron meg a semmire is ötöst kapsz, 1-2 szak van, ami ér valamit...
Nem kapsz a semmire ötöst, ez nem igaz. Egyébként a pszichológián 4,9-re nem adnak ösztöndíjat csak 5-re.
A kérdezőt az anglisztika érdekli nem az agyonajnározott mérnöki képzés.
De persze te is egy egyszerű, korlátolt 'átlagmagyar' vagy , aki lenézi a bölcsészeket.
Hallottam olyan infósról, aki egy egyszerű pároldalas beadandót egy bölcsésszel íratott meg, mert még erre sem volt képes.
Egyébként az a te problémád, ha nem tudsz összehozni egy jobb jegyet.
"Magyarországon pedig – ezeken a képzési területeken – az első számú egyetem a munkaadók és külföldi oktatók véleménye alapján."
Megmondom őszintén, hogy nem tudom mennyire hiteles a forrás, de már máshol is hallottam hogy itt a legjobb az anglisztika szak. (bár én biológia Bsc-s vagyok ugyanitt). Sajnos a Biológiáról nem mondható el ugyanez (bár rendesen buktatnak bizonyos tárgyakból, főleg az állat- és növénytani gyakorlatokon, szóval akit a "klasszikus" biológia érdekel, annak egyértelműen ide kell jönnie). Én szmsz. hiányolom a "modernbiológiai" gyakorlatokat, pl. mikrobiológia labor (bár még csak elsőéves vagyok, nyilván lesz később, de sajnos itt túl nagy hangsúlyt kapnak az állat- és növénytani, ökológiai tárgyak).
Előző válaszoló vagyok.
Valaki írta, hogy mindenki 5ös mindenből: ez egyáltalán nincs így. Azért az 5-ösért rendesen meg kell szenvedni itt is, néhány tárgy kivételével. Nem tudom más egyetemeken mennyire adják a legkisebb tanulmányi ösztöndíj összeget, de itt 2,97-re, a legnagyobbat pedig 4,2-re (legalábbis az első félév eredménye alapján), ami (figyelembe véve, hogy 200an vagyunk) arra utal, hogy 100 ember átlaga a 2,97-et sem érte el--> nem ingyen adják az ötösöket.
mivel olyan jól el lehet vitatkozni a bölcsész és mérnök irányzatokról, meghagyom ezt a kedves társaságnak...
kérdésedre válaszolva: nem, nem rossz. hülyeség, nem tudom kitől hallottad...
bölcsész karon sokat kell magolni, olvasni, tanulni, ha ez a te világod, akkor nem lesz gond. de persze szakiránytól függ... ismerek töriseket, anglisztikásokat, néptöriseket (oké, belőlük kevesetXD), mi érdekel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!