Volt ma valaki biosz emelt érettségin? Hogy ment?
Figyelt kérdés
2016. okt. 26. 21:13
41/46 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy az utolsó pillanatban írok, de jó lenne ha sokan olvasnátok! A vérzékenységes kérdésbél az utolsó feladatnál volt egy kérdés, hogy mikor lesz vérzékeny valaki. Két válasz is volt ami szerintem jó : 1. A recesszív alléllal rendelkező férfiak vérzékenyek 2. Csak homozigóta nők lehetnek vérzékenyek. A helyes válasz az első volt. Szerintem ennek abszolút rossz a megfogalmazása, mert EGY NŐ TÉNYLEG CSAK AKKOR LEHET VÉRZÉKENY HA HOMOZIGÓTA! Max annyi, hogy nem volt mellé írva, hogy recesszív... Én ezt fellebbezem, annak ellenére, hogy a tanárom szerint esélytelen. Ha valakivel szintén ez történt szerintem próbáljátok meg, mert ha sokan felkebbezzük ugyan azt elérhetünk valamit! :)
2016. nov. 8. 10:25
42/46 anonim válasza:
Sziasztok, nekem is szerencsére jobban sikerült mint amire számítottam, viszont utolsó neked is igazad van, de a kérdés a recesszív allélra tért ki, és a válaszod csak akkor lenne elfogadható, ha a választási lehetőségek között a homozigóta + recesszív is ott lenne, hiszen a nőkben ez homozigóta recesszív módon öröklődik. Itt viszont nem volt oda írva, lehetséges megkapod rá a pontot, de szerintem ez az egész feladatsor annyi rostán esett át, hogy kizárt dolognak tartom azt, hogy ezt ne vették volna észre a feladat készítők, vagy országosan egyik javító tanár sem jelentette, hogy hibás lenne ez a feladat és több megoldás is helyes, de akkor módosítják utólag a megoldokulcsot is. Ebben az esetben itt nem történt módosítás. Amennyiben igazad van és megkapod rá a pontot úgy az összes ilyen választ adó érettségiző meg kell, hogy kapja rá a pontot fellebbezés nélkül, mert akkor a megoldókulcs hibás volt. Ezt egyébként nekünk, hogy a nőkben homozigóta recesszív módon öröklődik nem is kellene tudnunk, én is csak a homozigótát tanultam. Mindenesetre kíváncsi vagyok megkapod-e rá a pontot ! :)
43/46 anonim válasza:
Sziasztook! :))
Olvastam a hozzászólásokat a témában, énis irtam bioszt, nekem 82 lett, viszonylag meg vagyok elégedve vele, csak szóbelire azóta hogy megirtuk az irásbeli részt, nagyon nem készültem, és mostmár kezdek ideges lenni, mert szombaton szóbeli.
Lenne egy kérdésem! a Májusi tételek, most októberben előkerülhetnek? vagy ujak lesznek?
44/46 anonim válasza:
Mindig ugyanazok a tételek vannak, max kisebb változtatásokkal, egy két-cserével meg más A-B párosítással, én úgy hallottam.
45/46 anonim válasza:
S valakinek netán megvannak ezek valahol? :P Nagyon megköszönném!!!
46/46 anonim válasza:
Aki ma már megtudta (engem még váratnak harmincadikáig), hogy sikerült? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!