Mit csináljak, ha nem akarok a mostani iskolámba járni? (középiskola)
Most vagyok 10.es! Egy faluban jártam általánosba ahol lakom! De itt van szakközép is, valami nagyon hulye szakma amivel kb. semmire se megyek, csak annyi, hogy van egy szakmám! Na mikor kijartam a 8.at elhatároztam, hogy elmegyek ebbol a suliból...
Így is tortent jott velem a barátnőm is! (Egyedul nem bírnám a sulit) Ott össze-vissza kellett buszozni és a barátnőm nem bírta!Vissza jott ebbe a rossz suliba (ami egy hányadék) Hát én is vissza jöttem, mert én egyedül nem bírnék járni, nem bírnám ,ismerem magam...
Mar ez a 2.éve, hogy ise járok és még lenne 1 év, hogy végezzék de már nem birom...
A barátnőm elmegy másik suliba, ha vége ennek az évnek...
Anyám meg engem nem enged...
Szval, ha végeztem én már nem akarok iskolába járni egyedul mert nem birom...
Anyu nem érti meg, hogy NEM FOGOK ISKOLÁBA JÁRNI, HA MOST NEM IRAT KI ÉS IRAT BE EGY NORMÁLIS ISKOLÁBA!! Ha betoltom a 16 ot ott fogom hagyni, vagy ha nem 1 szakmám lesz, ami nem ér semmit! Úgy érzem, hogy az életem szart se ér!
15/L
Akkor ha jövőre végzek ugyan ugy mehetek dolgozni...
En meg most járnék suliba, hogy legalább legyen egy szakmám de eltudjak vele helyezkedni... de en mar nem akarok meg ezután...Kidobok 3 évet a semmiért ezzel a sulival
Rájött valaki hogy most meg mind nyivákol?
Most akkor be tud buszozni a vágyott suliba vagy nem?
Itt végzi el az iskolát, mert nem bírja megjegyezni a megállót, vagy sem?
Te kérdező, én a barátnőd helyében gyorsan lepattintanálak, annyira gáz vagy. Nem lehet, hogy emiatt lép le mindig mellőled?
De ne a múlton legyünk mar kiadva!!
Akkor nem jo helyen választottam sulit! Most mar ahova most szeretnek menni oda tudnék járni de anyu nem enged ,mert 2 evvel ezelott hulye voltam
Szia.
Nem egészséges ennyire függeni a barátnődtől. Tudom, hogy nehéz önállósodni amikor mindig vele voltál, de akár megtanulod, akár nem, ő úgysem lesz mindig melletted.
Én is vidékről járok be (30 km), mert nálunk is csak egy szakközép volt, így viszont gimibe járok.
Azzal a különbséggel, hogy én 14 éves koromtól kezdve totál egyedül jártam, és járok azóta is.
Mi az a szakma, amin most vagy? A végén érettségizel is?
Tippem sincs, de hasamra ütök, tegyük fel, hogy pincér. Elvégzed, és lesz egy szakmád, amivel ideiglenesen el tudsz helyezkedni, plusz ha érettségis, akkor olyan tárgyat választasz, amivel tovább akarsz menni. Ha nem vesznek fel egyetemre vagy főiskolára (ha lesz egy választott célod ami irányába továbbtanulsz), akkor is el tudsz menni dolgozni azzal a szakmáddal, amit ott megkapsz, illetve okj-s vagy akármilyen képzést elvégezni, amivel egy pluszt adhatsz az érettségi/ szakma mellé.
Ha viszont abbahagyod a sulit, 8 általánosod lesz meg, azzal pedig jobb híján közmunkásnak, vagy betanított munkásnak mehetsz közel minimálbérért robotolni egész nap.
Hidd el tulipánom, nekünk sem a szívünk csücske a tanulás, de kell az az érettségi, meg kell a nyelvvizsga, utána meg mehetek a kinézett 2 éves képzésre, hogy végül egyetemre menjek és azt csináljam, amit mindig is szerettem volna.
Ez így megy általában.
Ha nem akarsz tanulni, akkor megteheted, de ennek megvan az ára.
áruld már el, mit akarsz dolgozni 16 évesen 8 általánossal egy olyan országban, ahol még egy diplomás is nehezen talál munkát?
azt hiszed csak úgy osztogatják az új munkahelyeket? persze majd pont egy 16 éves gyerek a munkáltatónak...
Bocs, de ez hiszti, amit csinálsz. Én 12 évig voltam bejárós faluból, a busz pedig csak a pályaudvaron tett le, ott még át kellett szállni. 7 éves koromtól teljesen egyedül jártam suliba, senki nem fogta kezem. Túléltem? Nagyon úgy tűnik. Pedig pl általános iskola lett volna tőlünk 10 perc sétára is, de szüleim nem tartották elég jónak. Ez van. Ha én túléltem, akkor neked sem mission impossible.
Az, hogy nem jársz suliba, meg nem anyukáddal kicseszés, hanem saját magaddal. De majd rájössz erre, ha havi 80 ezerért gürizel 3 műszakban a szalag mellett, melyből 50ezer forint kapásból elmegy lakhatásra plusz rezsire (persze csak ha mással együtt laksz, egyedül az egész fizudat elvinné csak a lakhatás). 30ezerből jóllakni, ruházkodni, háztartási és tisztálkodási szereket vásárolni pedig elég nehezen lehet megoldani, nemhogy még olyan luxus dolgokat vásárolni, mint buszbérlet (nyilván ennyi pénzből az életben nem lesz autód), vagy nyáron egy nap a Balatonon... micsoda luxus dolgok ugye?
Na, menjél szépen vissza abba a suliba, vagy válassz másikat és szépen éld túl a bebuszozást. A barátnődtől meg szakadj el, semmi garancia nincs rá, hogy később is egy helyen kaptok állást. 15 éves vagy, mások a te korodban már aktív szexuális életet élnek, nehéz elhinni, hogy ugyanaz a korosztály ilyen infantilis tud lenni.
Nem tudom aktuális e még, de írok.
15 éves lányról beszélünk, és hiába írjátok neki, nem fogja megérteni hogy a saját újtát kell járni, ennyi idősen ti sem fogadtátok el, ti is tudjátok.
Én is spec egyedül jártam 10km-re lévő suliba, persze amúgy tényleg unalmas volt, de igazából amúgy sem lett volna kivel mennem, így nem tudtam mit csinálni.
A lényeg hogy járj iskolába, mindegy hogy hova. A szakma meg ami nem ér semmit szerinted, sokszor nagyon keresett, és jól el lehet helyezkedni vele.
Csak egy példa. Van ismerősöm vendéglátásban, pincér, nagyon sokat talpon van, közép német nyelvvizsgája van a csajszinak, de az osztrákoknál dolgozik, borravalóval 2-2200 euróért. Itthon kb semmivel nem tudsz ennyit keresni csak ha cégvezető vagy, vagy vállalkozó.
Sokan úgy érzik hogy tré az életük stb, ennyi idősen nekem is voltak ilyen dolgaim, tekintve h tehetséges bunyós voltam, de az anyagi háttér miatt nem tudtam véghezvinni a világmegváltó tervemet, mostmeg pedig későnek érzem.
Én a helyedben lehet választanék valami benntlakásos sulit, oda nem kell utazgatni. Érettségi legyen, az a lényeg, és ha a fejed lágya benőtt, akkor majd úgy is továbbmész, ahogy én is elkezdtem az egyetemet 4 év munka után, pedig világ életembe lusta voltam tanulni...
De nekem is le kell írnom azt a tényt, hogy ne a akard te sem, és ő sem befolyásolni, hogy melyikőtök hova jár, mert lehet h egy életre szól a barátság, lehet hogy nem, ezt el kell fogadni. Tervezd a jövőt, és ha nem "operátor", vagy mosogató akarsz lenni (ha csak nem vagy fullos csaj, mert akkor vannak még lehetőségek) akkor tanulnod kell!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!